Вхiд на сайт
Авторизацiя

Експерт спрогнозував, на що обернеться обмеження розрахунків готівкою

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає обмеження розрахунків готівкою до 14,5 тис. грн. Якщо така норма набере чинності, покупці техніки та інших товарів підуть із офіційних магазинів. Про це розповів економічний експерт Олексій Лупоносов.

Експерт спрогнозував, на що обернеться обмеження розрахунків готівкою


“Після банкротства 82 банків українцям психологічно важко тримати гроші на карткових рахунках чи на депозитах. Постраждали 4 мільйони вкладників, якщо не враховувати підприємців і фірми. Припустімо, людина покладе гроші на розрахунковий рахунок, щоб купити автомобіль. Якщо завтра цей банк збанкрутує, їй не повернуть цю суму, бо це не депозит. У таких умовах іти на обмеження неприйнятно”, – переконаний експерт.

Покупці шукатимуть обхідні шляхи. Це сприятиме тіньовій економіці.

“Замість того, щоб купити техніку в офіційному магазині, купуватимуть її на чорному ринку. Як у дев’яності, з’являться підпільні склади чи продажі через соцмережі. Сьогодні є обмеження на розрахунки – 50 тисяч гривень.

Покупка вартістю понад 50 тисяч гривень, оплачена через банк, підлягає обов’язковому моніторингу. Якщо фінмоніторинг вважатиме за потрібне, може цей розрахунок заблокувати. 14,5 тисяч гривень – занадто мала сума.

В Європі і Сполучених Штатах дозволені розрахунки до 3 тисяч доларів готівкою. Держава має відстежувати купівлю нових іномарок вартістю від 50 тисяч доларів, квартир, будинків чи землі”, – говорить Лупоносов.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: