Вхiд на сайт
Авторизацiя

Незалежність від російського газу: на Львівщині відкрили нове газове родовище

Незалежність від російського газу: на Львівщині відкрили нове газове родовище
Сьогодні, 3 листопада, президент України Петро Порошенко відкрив на Львівщині Колодницьке газове родовище, яке до цього моменту працювало у тестовому режимі. Тут пробурили три свердловини, які дозволяють добувати на добу 30 тис. кубічних метрів газу.

До січня 2017 року дебіт планують збільшити до 100 тис. кубічних метрів газу. Уся Львівська область споживає понад мільярд кубічних метрів газу в рік. А тут добуватимуть 30 мільйонів у рік. За словами представників газового родовища, цей газ через мережу «Укртрансгазу» розподіляється домогосподарствам, підприємствам та фермерським господарствам.

Ще сто років тому Галичина була на третьому місці у світі по видобутку нафти після Баку та Техасу. Основний район видобутку газу була Стрийщина, де є газосховища, одні з найбільших в Європі. Це родовище прослужить щонайменше 10 років. Тому, за словами президента, відкриття Колодницького газового сховища є стратегічно важливим для країни.

«Україну 25 років тримали на газовому гачку. Якими би гасла не були у попередніх влад, єдине про що вони говорили – як організувати схему поставок російського газу. Спочатку Україна змогла диверсифікувати джерела енергопостачання та забезпечити реверсні поставки газу з Європи, а зараз робить пріоритетним напрямом розвиток українського газовидобування», - зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив на тому, що Україна стала незалежною від російського газу.

«Мені було приємно, коли росіяни в березні-квітні зателефонували в наш «Нафтогаз» і запропонували купити їхній газ. Ми їм відповіли: ні, в нас газ з Європи, а з вами в Стокгольмі поговоримо про те, як укладався газовий контракт і які там були несправедливі умови для України», ― розповів Президент.

У Колодницьке газове сховище вклали понад 50 млн гривень. Загалом тут працюватиме понад 200 людей.

Незалежність від російського газу: на Львівщині відкрили нове газове родовище


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: