Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найпопулярніші міфи про шампуні

Хочемо ми цього чи ні, але реклама має величезний вплив на нас. Саме завдяки рекламі шампунів у нас сформувалися неправильні уявлення про цей продукт. Розвінчуємо основні міфи про шампуні, які часто звучать з екранів телевізорів.

Найпопулярніші міфи про шампуні


Міф 1. Мити голову щодня шкідливо

Насправді, мити голову можна щодня. Щоправда, для цього потрібно вибирати шампунь з позначкою "для щоденного використання". До складу таких шампунів входять спеціальні зволожуючі компоненти, такі як силікон, олія ши або пантенол.

Жирне волосся можна мити частіше, а ось нормальне волосся краще мити в міру їх забруднення. І ще одне спостереження фахівців: шкодить волоссю не стільки часте миття, скільки сушка феном.

Міф 2. Якщо шампунь сильно піниться, значить він хороший

Кількість піни – не показник хорошого шампуню. Багато лікувальних шампунів піняться погано, але в той же час вони чудово позначаються на стані вашого волосся. Здатність шампуню пінитися визначається не корисними компонентами для волосся, а поверхнево активними речовинами (ПАР), які створюють піну.

Міф 3. Шампунь слід часто змінювати

Це частково правда, хоча тут все залежить від вашого типу волосся. У ряді випадків, дійсно, шампунь потрібно змінити, оскільки тривале застосування одного і того ж засобу може погіршити зовнішній вигляд волосся. В даному випадку можна порадити придбати 2-3 шампуні і час від часу їх чергувати. Але ще раз відзначимо, що такий принцип працює не завжди: і одним шампунем можна користуватися довгі роки без шкоди для волосся.

Міф 4. Шампунь "два в одному" діє не гірше, ніж шампунь і кондиціонер

Це неправда – у шампуню і бальзаму різний рівень кислотності, тому змішувати їх не рекомендують. Фахівці рекомендують застосовувати шампуні і кондиціонери окремо.

Зазначимо, що кондиціонери необхідні не тільки для легкого розчісування волосся, але також і для нейтралізації лужного впливу шампунів.

Міф 5. Шампунь потрібно тримати на волоссі якнайдовше

Це не так. Детергенти (поверхнево-активні речовини), які видаляють бруд і викликають появу піни, досить агресивні для шкіри голови. Тому тримати шампунь на голові не рекомендується довше 2-3 хвилин. Перед нанесенням шампуню на волосся, рекомендується розтерти його в долонях, після чого рівномірно нанести на голову.

Міф 6. Шампунь для жирного волосся можна використовувати для всіх типів волосся

Це не так, оскільки шампуні для жирного волосся мають деякі особливості. Зокрема, в таких шампунях високий рівень рН (від 6 і вище). При їх застосуванні можливе виникнення побічного ефекту – пересушування кінчиків волосся, після чого вони січуться. Після застосування шампуню для жирного волосся рекомендується використовувати ополіскувачі, кондиціонери і спеціальні маски.

Шампунь для нормального, сухого і фарбованого волосся має нейтральні значення рН, тому після їх застосування використовувати ополіскувачі та бальзами не обов'язково.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: