Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лікарі діагностують у кожного другого українця хворобу "сонного сп'яніння": як розпізнати небезпеку

В Україні майже у кожного другого українця діагностують синдром хронічної втоми, або сонне сп'яніння.
Лікарі діагностують у кожного другого українця хворобу "сонного сп'яніння": як розпізнати небезпеку

Сонне сп'яніння - умовна назва комплексного синдрому хронічної втоми, який спричиняє хронічні розлади сну, що з часом на роки вкорочують життя. Основними симптомами нової хвороби є:
важка пробуджуваність після сну,
тривалий стан розгубленості,
дратівливість
хронічна сонливість,
виснаження.

За словами лікарів, більшість людей не розуміють, що невисипання є серйознішою проблемою, ніж здається на перший погляд.

Зокрема, серед наслідків синдрому сонного сп'яніння називають гіпертонічні кризи, які особливо небезпечні тим, що можуть статися вночі.

Також невисипання може призвести до інсультів та інфарктів, високого рівня холестерину, метаболічного синдрому, різкого збільшення або зменшення ваги. Окремо спеціалісти попереджають, що через сонне сп'яніння люди починають зловживати алкоголем.

Водночас лікарі запевняють, що запобігти хворобі легко. Для цього потрібно встановити собі стабільний режим сну - спати не більше і не менше 8 годин, лягати у ліжко не пізніше 10-ї години вечора і займатися спортом не пізніше, ніж за 3 години до сну.

До того ж фахівці радять вечеряти легким бутербродом, наприклад, із сірого хліба з індичкою чи моцарелою, а безпосередньо перед сном прийняти ванну, послухати спокійну музику та обійняти рідних.
Лікарі діагностують у кожного другого українця хворобу "сонного сп'яніння": як розпізнати небезпеку


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: