Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що говорять про тебе пости в соціальних мережах: думка психологів

Щодня на Facebook заходять мільйони користувачів. Вони активно щось постять, і сьогодні дана тенденція стала цікавим матеріалом для психологів. Що про тебе може розповісти твоя сторінка в соціальній мережі.

Що говорять про тебе пости в соціальних мережах: думка психологів


Наші записи в соцмережах можуть розповісти багато цікавого про наш психологічний стан, передає Ivona.

Американські психологи вивчили особисті сторінки 555 користувачів Facebook і виявили, що екстраверти засмічують стрічку активніше всіх інших - вони люблять розповідати про свої повсякденні справи і вважають за необхідне описати мало не кожен крок. А ось люди з заниженою самооцінкою про себе практично не пишуть - їх пости в більшості випадків присвячені їх другій половинці і тому, як вони її люблять.

Люди, які часто звертаються до своїх друзів з проханнями щось порадити, страждають неврозом і браком уваги, а стрічки нарцисів рясніють постами про їхні досягнення - вони розповідають про кожен кар'єрний успіх, кожний втрачений грам, кожну краплину поту, яка виступила на лобі під час тренування в спортзалі.

Ті, чиї селфі ти регулярно бачиш у своїй стрічці, теж нарциси, але більш небезпечні: у них ще й психоз. А ось люди, які регулярно використовують фільтри для фотографій, мають занижену самооцінку.

Психологи стверджують, що для багатьох користувачів соціальні медіа є свого роду терапією. Якщо хтось із твоїх друзів розміщує гнівну тираду, або пише щось сумне о третій годині ночі, то це - якийсь вид самотерапії, впровадженої в наше життя соцмережами. Це плач в порожнечу, який тільки посилює проблеми, але ніяк не вирішує їх.

Досить багато уваги психологи приділяють Twitter. Деякі записи можуть приховувати в собі депресію користувача і думки про самогубство. Тому в австралійському Black Dog Institute провели дослідження, використовуючи комп'ютерну програму, яка відстежувала зміст в твітах суїцидальних фраз або термінів. Паралельно сортуванням постів займався і фахівець. Як показав результат, програмне забезпечення може без проблем знаходити "небезпечні" твіти, що допоможе попередити самогубство.

Психологи і психіатри з усього світу закликають самих користувачів реагувати на депресивні пости в соцмережах. Можливо, ви встигнете врятувати чиєсь життя.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: