Вхiд на сайт
Авторизацiя

Тенденція до зміцнення: економіст спрогнозував курс гривні на 2017 рік

Тенденція до зміцнення: економіст спрогнозував курс гривні на 2017 рік


На початку 2017 року курс національної валюти буде приблизно 26 гривень за долар. Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу, екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

“До кінця 2017 року, думаю, гривня буде коштувати близько 27 доларів. Взагалі зараз існує тенденція до зміцнення національної валюти. Однак НБУ штучно зміцнює долар, скуповуючи його і не дозволяючи гривні стрімко зміцнюватися. Якби не це, гривня б уже коштувала десь до 24,5 доларів”, – вважає Савченко.

Він пояснив це тим, що регулятор має дві мети. “По-перше, НБУ таким чином збільшує золотовалютні резерви. Це вимога Міжнародного валютного фонду. По-друге, допомагає виконувати бюджет за рахунок девальвації гривні та інфляції. Це легкі джерела покриття дефіциту”, – підсумував економіст.

Як повідомлялось, у Нацбанку назвали реалістичний, на їхню думку, курс гривні на 2017 рік.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: