Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як відзначає 50-річний ювілей математичний факультет УжНУ (ФОТО)

Як відзначає 50-річний ювілей математичний факультет УжНУ (ФОТО)


Урочисті збори з цієї нагоди відбулися сьогодні, 28 жовтня в актовому залі ректорату. У фойє – дівчата-студентки зустрічали гостей та запрошували до залу, де присутні мали змогу переглянути слайди з фотографіями всіх випускників факультету та науковців-учасників різних міжнародних і вітчизняних наукових форумів.

Розділити радість торжества до іменинників прийшли представники обласної та міської влади, депутати різних рівнів, науковці, випускники факультету та запрошені делегації з інших вишів краю.

Декан факультету Михайло Повідайчик, доцент, кандидат економічних наук розповів про історію створення факультету та основні його здобутки за період існування. А починалось все 1 вересня 1950 року, коли в УжНУ було відкрито фізико-математичний факультет з математичним відділенням, студентами якого стало тоді 25 осіб. У березні 1966 року згідно з наказом міністерства вищої і середньої спеціальної освіти УРСР за № 165 фізико-математичний факультет було розділено на два факультети: математичний і фізичний. З 1 вересня 1966 року почалися заняття на математичному факультеті УжНУ.А це означає, що цей, 2016 рік для математичного факультету ювілейним.

Як відзначає 50-річний ювілей математичний факультет УжНУ (ФОТО)


Сьогодні цей факультет об'єднує 5 кафедр , на яких працюють 56 викладачів, з них - 8 докторів наук, професори та 39 кандидатів наук. Більшість викладачів факультету є його вихованцями. Чимало з них створили свої наукові напрями, є належна навчально-методична база.

За часи свого існування він став одним із провідних факультетів вишу, добре знаного в Україні і далеко за її межами як сучасний інноваційний заклад європейського рівня.

Свій піввіковий ювілей математичний факультет зустрічає вагомими досягненнями. Наукові розробки вчених здобули визнання та практичне застосування у багатьох сферах суспільної діяльності, адже досягнення з математики значною мірою визначили сучасний спосіб життя людства.

Особливої уваги заслуговують міжнародні програми та проекти, у яких бере участь Ужгородський національний університет і математичний факультет зокрема. Багаторічні творчі зв'язки з провідними університетами Європи надають нового імпульсу розвиткові вишу, сприяють впровадженню світових освітніх стандартів, утвердженню його авторитету як справжнього центру сучасної наукової думки, зокрема у царині фундаментальних досліджень.

На факультеті створені глибокі традиції самовідданої праці і любові до математики. Саме з цих традицій ідуть витоки творчого наукового життя, велика стартова енергія, яка відіграє доленосну роль першого і головного кроку в науку не одного десятка молодих талановитих студентів.

Математичний факультет дав путівку у життя понад тисячам достойних випускників, серед яких – відомі вчені-математики, вчителі й заслужені працівники народної освіти України, лауреати державної премії України, представники влади всіх рівнів, керівники підприємств, організацій та установ, успішні підприємці.

Творчі колективи дарували пісенні та танцювальні композиції.

Зворушливим було привітання з екрану випускників з різних країн,які свого часу навчались у стінах факультету-іменниника.

Як відзначає 50-річний ювілей математичний факультет УжНУ (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: