Вхiд на сайт
Авторизацiя

Експерти спрогнозували, як нові заяви уряду вплинуть на курс і ціни

Підвищення мінімальної заробітної плати може спровокувати зростання цін на продукти та девальвацію гривні. Про це розповіли економічні експерти.

Експерти спрогнозували, як нові заяви уряду вплинуть на курс і ціни


“За нинішніх показників економіки підвищення мінімальної заробітної плати призведе до інфляції, а можливо – й гіперінфляції. Ніхто гроші не позичить, інвестори не приходять у країну. Потрібна буде емісія. Гроші треба буде надрукувати. Крім соціальної сфери, цього потребує й економіка. Вона вимагає дешевих грошей. Зараз повторюємо історію дев’яностих. Якщо долар коштуватиме 31-33 гривні, це буде добре”, – сказав економіст Максим Гольдарб.

Наступного року зростуть ціни на харчі та збільшиться курс долара, вважає економічний експерт Олена Слезко.

“Можна спрогнозувати, що підвищення вартості споживчого кошику вплине на зростання цін. Курс підвищиться понад 27 гривень за долар. Інфляція може збільшитися до 17%”, – говорить Слезко.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: