Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін затвердив новий зразок біометричного паспорта

Кабмін остаточно затвердив новий зразок бланка паспорта для українців, прийнявши проект постанови, що змінює указ уряду №302 від 25.03.2015 р. Таке рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 26 жовтня.

Кабмін затвердив новий зразок біометричного паспорта


Дані зміни передбачають, що новий зразок бланка паспорта громадянина України буде оснащений безконтактним електронним носієм, податковим номером платника податків (або інформацією про його відсутність), а також електронним цифровим підписом і оцифрованими відбитками пальців.

Паспорти громадян України, отримані до набрання чинності постанови, не підлягають обов’язковій заміні.

Нагадаємо, закон, що забезпечує перехід на біометричні паспорти, набрав чинності ще 1 жовтня. Верховна Рада ухвалила цей закон 14 липня 2016 року.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовами. У паспортах скасовується штамп про шлюб. Відбитки пальців будуть вносити лише за згодою власника паспорта, а ось оцифрований підпис – обов’язково.

Нагадаємо, Рада внесла поправки в закон, що дозволяє видачу документа не з 16, а з 14 років. Крім того, в паспорті не буде відміток про шлюб. У Мережі вже щосили пропонують допомогу в оформленні нових пластикових документів, ціна яких — від 2 тис. грн. Експерти запевняють: це шахрайство.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: