Вхiд на сайт
Авторизацiя

ТОП-5 міфів про "шкідливу" їжу: експерти розповіли, що можна їсти

Маркетологи багато років переконували споживачів в тому, що картопля, вершкове масло, сало, яйця та інші продукти харчування шкідливі для організму людини

ТОП-5 міфів про "шкідливу" їжу: експерти розповіли, що можна їсти


Маркетологи багато років переконували споживачів в тому, що картопля, вершкове масло, сало, яйця та інші продукти харчування шкідливі для організму людини – провокують ожиріння, підвищують холестерин в крові. Експерти розповіли, що таку погану репутацію перераховані продукти не заслужили.

"Картопля містить велику кількість калію, який дуже корисний для серця. Також він допомагає вивести з організму зайву рідину, зміцнює серцево-судинну систему. Картопля навпаки корисна людям із зайвою вагою", – розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.

Експерт зазначила, що цей корисний овоч найкраще відварювати або запікати, а не смажити. Тоді він принесе максимальну користь для організму людини.

Ще одним продуктом з поганою репутацією прийнято вважати сало. Експерти розповіли, що невеликий шматочок цього українського національного продукту не викличе ожиріння, а наситить організм вітамінами А, D, Е, калієм, магнієм, цинком.

"У салі міститься цінна арахідонової кислоти (омега-6 жирна кислота), яка знижує рівень холестерину в організмі", – говорить дієтолог Ольга Панасенко.

За словами експертів, сало позитивно впливає на жовчовивідні шляхи і сприяє гарному травленню.

Третє місце рейтингу "шкідливих" продуктів зайняло вершкове масло. Його багато українців давно замінили так званим "бутербродним маслом", тобто маргарином – рослинним жиром. І дарма. Дієтологи зізналися, що невелику порцію вершкового масла (приблизно чайна ложка) корисно вживати щодня. Воно здатне поліпшити нервову систему і зміцнити судини.

На четвертому місці продуктів з поганою репутацією виявився попкорн. Експерти зазначили, що попкорн без додаткових добавок і ароматизаторів корисний для шлунково-кишкового тракту. Клітковина, яка в ньому міститься, виводить з організму токсини і інші шкідливі речовини.

"Можна з'їсти навіть велику склянку попкорну і не хвилюватися про фігуру. В одній порції приблизно 100-150 калорій. При цьому у вас буде відчуття ситості, і ви не наберете зайву вагу", – розповіла Оксана Скиталінська.

Не оминула погана слава і яйця. Експерти зізналися, що корисно включати в раціон варені яйця, які покращують функції печінки, нервової системи і позитивно впливають на пам'ять.

Дієтологи рекомендують дотримуватися завжди головного правила – їсти невеликими порціями. Тоді і організм буде отримувати всі необхідні корисні речовини, і зайві кілограми не дадуть про себе знати.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: