Вхiд на сайт
Авторизацiя

Невтішні прогнози експертів: в Україні ціни на "молочку" злетять ще на 20%

Виробникам не вистачає сировини, а попит на молочну продукцію знижується через її дорожнечу. Ціни на цільномолочку, за даними аналітиків, будуть далі зростати, і до кінця року вони можуть збільшитися ще на 15-20%.

Невтішні прогнози експертів: в Україні ціни на "молочку" злетять ще на 20%


Після осіннього подорожчання продажу продукції з незбираного молока в Україні істотно скоротилися. Практично для всіх великих операторів торгові мережі на жовтень зменшили замовлення, повідомляють аналітики "Інфагро".

"В принципі така ситуація була прогнозованою, адже таке швидке подорожчання не характерно для українського ринку свіжих молокопродуктів. Але на жовтень більшість операторів збільшили прайси відразу на 4-6%", – пояснюють експерти.

В середині жовтня свіжі молокопродукти вже продаються по:

молоко (2,5%) в дешевій упаковці (плівці) – 12,0-13,5 грн/л;
кефір (2,5%) – 14,0-15,5 грн/л;
сметана (15%) – 35-38 грн/кг;
сир (9%) – 58-69 грн/кг.

Ціни на цільномолочку, за даними аналітиків, будуть далі зростати, і до кінця року вони можуть збільшитися ще на 15-20%, якщо не зміниться ситуація на ринку сировини.

Експерти нагадують, що свіжих молокопродуктів як і раніше незначний. Минулого місяця з країни вивезено менше тисячі тонн (більше половини обсягу – молоко). Імпорт продукції з незбираного молока, як і раніше, теж є несуттєвим. Минулого місяця в Україну завезено лише 200 тонн.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: