Вхiд на сайт
Авторизацiя

Правильно вибраний склопакет допоможе зберегти тепло в оселі: поради від експертів

Правильно вибраний склопакет допоможе зберегти тепло в оселі: поради від експертів


Осінь – настав час, коли варто потурбуватися про тепло і затишок у власному помешканні. Для цього потрібно звернути увагу на вікна в квартирі чи будинку, адже вони відіграють не останню роль у показниках кімнатних температур.

Як відомо, вікно складається на 80% зі склопакету. Склопакет – це герметичне поєднання 2-х чи більше листів скла, відстань між якими забезпечують порожні алюмінієві дистанційні рамки. Залежно від кількості листів і повітряних камер (прошарків між ними) всередині, склопакети поділяють на однокамерні і двокамерні. Однокамерні складаються з двох листів скла, а двокамерні – з трьох.

Нерідко можна натрапити на рекламні оголошення про надзвичайні властивості і теплоізолюючі показники вікон. Насправді опір теплопередачі вікон безпосередньо залежить від товщини склопакетів.

Як вибрати найбільш відповідний склопакет, знають на Заводі віконних конструкцій ТМ Nобілекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завод Nобілекс на Закарпатті підкорює нові вершини: що треба знати про лідера з виробництва віконних конструкцій

Що треба знати при виборі склопакета

Правильно вибраний склопакет допоможе зберегти тепло в оселі: поради від експертів

Раніше більшість покупців надавала перевагу звичайним склопакетам товщиною 24 мм. Проте останнім часом все частіше вибір зупиняють на тих, які зберігають до 70% більше тепла, це потовщені 32 мм та 44 мм склопакети.

Варто зазначити, що додаткова камера збільшує не тільки шумоізоляцію, а й краще зберігає тепло в помешканні, а тому завдяки правильному виборі можна зекономити на опаленні.

Загалом збільшення опору теплопередачі склопакета відбувається при заповненні його сухим повітрям та використанні енергозберігаючого скла (скло з E-Low напиленням). Також для цього використовують інертний газ із низькою теплопровідністю. Найчастіше камери заповнюють аргоном. Герметичне наповнення повітряних камер збільшує термін служби вікна.

Ні для кого не є секретом, що якість склопакетів залежить від марки скла, що використовується при їх складанні.

ТМ Nобілекс при виготовленні склопакетів використовує якісне скло від європейського виробника Еuroglas.

Склопакет ТМ Nобілекс складається з наступних компонентів:

Правильно вибраний склопакет допоможе зберегти тепло в оселі: поради від експертів


Енергозберігаюче скло й ефективне запобігання конденсату


Сьогодні на ринку вікон представлено різні види скла, які можна виокремити за призначенням, зокрема це енергозберігаюче, сонцезахисне та мультифункціональне скло.

Енергозберігаюче, яке ще називають низькоемісійним, ефективне тим, що збільшує опір теплопередачі (Ro). Варто врахувати, що заміна в 24 мм склопакеті звичайного скла на енергозберігаюче, з додавання аргону, дозволить досягнути показника Ro, що дорівнює 0,72 м2С°/Вт.

Вибір потовщених склопакетів також характеризується шумостійкістю. Це одна з найбільших переваг, однак її можна досягнути при правильному встановленні віконних конструкцій.

Із настанням холодів все більше людей стикаються з проявами конденсату, запотілими вікнами. Це можна пояснити впливом на віконне скло різних температур ззовні та всередині склопакету.

Саме тому на підприємстві віконних конструкцій ТМ Nобілекс велику увагу звертають на температуру внутрішніх поверхонь скла, адже чим вона нижча, тим більша ймовірність утворення конденсату. Якщо у вас в будинку чи квартирі високий рівень вологості повітря, «тепла» дистанційна рамка ACS+ зможе виправити ситуацію з утворенням конденсату.

Зазвичай у 24 мм склопакеті температура внутрішньої поверхні на 2-3 С° нижча, ніж у 32 чи 44 міліметровому. Найчастіше запотівання помітне по периметру скла із зосередженням у нижній ділянці. Нарікання користувачів викликає й утворення льоду на вікнах.

Порівняння традиційної алюмінієвої рамки і ACS+. Температура внутрішньої поверхні скла в крайовій зоні склопакета

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про пластикові вікна та як за ними доглядати

ТОП-5 поради від професіоналів


1. Максимальні розміри склопакета зі скла товщиною в 4 мм не повинні перевищувати 2,4 м.кв. Інакше може відбутися деформація і руйнування склопакету. Краще доручити перевірку розмірів професіоналам, які проведуть розрахунок, зважаючи на механічні навантаження.

2. Збільшення розмірів склопакету можливе за рахунок використання скла товщиною 6 мм та тріплікс - багатошарове скло (два або більше органічних або силікатних скла, склеєні між собою спеціальною полімерною плівкою або композицією, здатне при ударі утримувати уламки).

3. Не слід замовляти склопакети, заповнені аргоном (або іншим інертним газом), якщо в них не встановлено скла з енергозберігаючим покриттям. Так при наявності енергозберігаючого скла з застосування аргону склопакет стає вдвічі теплішим.

4. Склопакети можна встановлювати при температурі зовнішнього повітря не нижче -15 ° С. Також внутрішнє повітря приміщень в зимовий період будівництва має бути не нижче +5°С.

5. Двокамерний склопакет в півтора рази важчий, а це збільшує навантаження на фурнітуру стулок. Однак беззаперечною перевагою є шумозахист та теплоізоляція.

Варто пам'ятати, що підвищені показники склопакетів не гарантують якісного заповнення віконного прорізу. Тому важливим є професіоналізм проведення монтажних робіт, який гарантує Завод віконних конструкцій ТМ Nобілекс.

За додатковою інформацією та консультування щодо встановлення якісних вікон звертайтеся до спеціалістів ТМ Nобілекс:

Головний офіс: м. Ужгород, вул. Заньковецької 76/74 кв.3,
тел. (096) 222-22-39, (099) 262-43-11, (0312) 65-64-77, office-uzhgorod@nobilex.com.ua.
Завод: Ужгородський район ,с. Паладь-Комарівці, вул. Миру 9.
тел. +38 (0312) 67-27-69, (099) 44-44-900, (097) 190-73-76, zavod@nobilex.com.ua, info@nobilex.com.ua.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: