Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді на базі школи №14 навчатимуть дорослих ромів (ФОТО)

В Ужгороді на базі школи №14 навчатимуть дорослих ромів (ФОТО)
Проект реалізують за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та за участю громадської організації «Рука допомоги». Про це повідомляє Ужгородська міська рада.

Навчатимуть тих, хто свого часу або взагалі не ходив до школи, або не довчився, не отримав документ про освіту.

Із таким проханням до міської влади та управління освіти Ужгорода звернулися представники ромів. На перші заняття, які триватимуть упродовж двох місяців, зголосилися 16 учасників – і досить молоді люди, і літні, деякі сьогодні на першу, організаційну зустріч у школу №14 прийшли вже зі своїми дітками.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак привітав присутніх ромів, наголосив, що життя зараз стрімко змінюється, все нові й нові можливості, технології стають масовими, тому базові знання треба мати обов’язково. Побажав отримати під час навчання перспективи для особистого розвитку, працевлаштування.

Начальник міського управління освіти Оксана Бабунич представила фахівців управління, які методично допоможуть організувати навчання, педагогів, котрі індивідуально визначать, хто які знання має і що потрібно «підтягнути». «Якщо ви вже взялися за це, то, будь ласка, доведіть справу до кінця, не втратьте шанс отримати документ про освіту», – підкреслила Оксана Юріївна.

Від громадської організації звернулася Дарина Віраг, яка, власне, і клопотала про організацію навчання. Зазначила, що неодноразово їй доводилося, наприклад, при оформленні соціальних допомог не лише писати заяву за когось, а й брати за руку дорослих ромів, щоб разом вивести підпис. «Бувало, дають працівники правоохоронних органів щось на підпис рому, а він не може прочитати і підписує, а потім має проблеми. Тому давайте вчитися, щоб і підписати, де треба, і прочитати, що підписуєте».

Роми жартували, що вони, як уже великі діти, будуть чемні.

В Ужгороді на базі школи №14 навчатимуть дорослих ромів (ФОТО)
В Ужгороді на базі школи №14 навчатимуть дорослих ромів (ФОТО)
В Ужгороді на базі школи №14 навчатимуть дорослих ромів (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: