Вхiд на сайт
Авторизацiя

Польські депутати зажадали покінчити із "пропагандою бандеризму" у школах

Польські депутати зажадали покінчити із "пропагандою бандеризму" у школах
В ультраправій партії заявили, що неважливо про яку нацменшину йдеться: жодна з них не може прославити своїх "псевдогероїв, які в очах поляків є звичайними мучителями і вбивцями".

Члени польської ультраправої партії "Kukiz'15" звернулися до міністра освіти Польщі щодо програми навчання в школах нацменшин. Депутати Войцех Бакун і Павел Шрамка заявили, що не можна допускати, щоб якась нацменшина прославляла своїх національних героїв, які такими в Польщі не вважаються, передають Патріоти України із покликанням на kresy.pl.

Зокрема, йдеться про українську школу в м. Бартошице, у бібліотеці якої знайшли книги, які, на думку польських ультраправих, відкрито прославляють ОУН, УПА і Степана Бандеру. "Ми вважаємо, що в цьому типі шкіл, які, як правило, фінансуються з державного бюджету, не має бути такої літератури", – акцентує Бакун.

Натомість депутат Павло Шрамка вказує, що пропаганда "бандеризму" у школах в Польщі є неприйнятною. "Ми знаємо, що Бандера не був героєм, просто звичайним бандитом", – зазначив Шрамка. В ультраправій партії додають, що неважливо про яку меншину йдеться: жодна з них не може прославити своїх "псевдогероїв, які в очах поляків є звичайними мучителями і вбивцями".


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: