Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські буйволи переселилися до Одещини (ВІДЕО)

Закарпатські буйволи переселилися до Одещини (ВІДЕО)


Водяні буйволи із Закарпаття тепер житимуть на Одещині. Це стане не тільки туристичною принадою, але й позитивно впливатиме на екологію, - переконують спеціалісти.

14 водяних буйволів привезли із Закарпаття на Одещину. Ці унікальні тварини є природними меліораторами. Вони розчищають замулені ділянки водойм, поїдаючи рослинність.

Саме розселенням буйволів екологи планують покращити стан дельти Дунаю та озер в регіоні.

Стадо водяних буйволів завезли до селища Орлівка. Ці тварини можуть стати корисними для тутешнього природного середовища. Вони підтримують протоки, поїдаючи водну рослинність та розчищаючи замулені ділянки.

Привезли буйволів із Закарпаття, адже там збереглась найбільша група цих тварин в Україні. Рогаті пристосовані до змін клімату та мало вразливі до захворювань. Також їх можна використовувати у сільському господарстві.

А ще буйволи будуть привабливими для туристів. Тому місцеві вже готові розвивати зелений туризм. Дотепер зустріти буйволів в Україні можна було лише в кількох регіонах країни. Аналогічні експерименти проводять у Білорусії, Вірменії, Грузії та Молдові.

Деталі у сюжеті 24-го каналу:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: