Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені виявили ще одну корисну якість червоного вина

Відкриття учених може привести до розробки натуральних продуктів, які будуть лікувати стоматологічні захворювання

Вчені виявили ще одну корисну якість червоного вина


Червоне вино має властивості запобігати розвитку карієсу, повідомляють фахівці з Іспанської національної дослідницької ради. Вони з'ясували, що червоне вино і екстракт виноградних кісточок видаляють небезпечні бактерії з зубів, які пов'язані з поширенням карієсу в порожнині рота, передає "Сегодня".

Зубні хвороби надзвичайно поширені в усьому світі, кажуть експерти. Стоматологічні захворювання охоплюють від 60% до 90% світового населення.

Проблеми з зубами починаються тоді, коли деякі бактерії, що знаходяться в порожнині рота, утворюють біоплівки, що представляють собою спільноти бактерій, які важко вбити.

Ці біоплівки призводять до утворення зубного нальоту і виробляють кислоту, яка викликає ушкодження зубів. Чищення зубів, вміст фторидів в зубній пасті і інші методи допомагають позбутися від бактерій, але їх вплив обмежений.

В ході проведеного дослідження вчені поміщали біоплівки з бактерій в різноманітні рідини: червоне вино з алкоголем, червоне вино без алкоголю, червоне вино з екстрактом виноградних кісточок, воду і 12%-ий спирт.

Отримані результати показали, що червоне вино з алкоголем і без нього, а також вино з екстрактом виноградних кісточок виявилися найбільш ефективними при позбавленні від бактерій.

Відкриття учених може привести до розробки натуральних продуктів, які будуть лікувати стоматологічні захворювання.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: