Вхiд на сайт
Авторизацiя

Без паніки! НБУ вигадав, як міняти курс гривні

Без паніки! НБУ вигадав, як міняти курс гривні
Нова методологія Національного банку України для розрахунку курсу гривні впроваджується відповідно до кращих практик, щоб йти у ногу з часом.

Про це повідомив глава ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.

“При розрахунку офіційного курсу гривні Нацбанк більше не буде враховувати курс угод із продажу валюти між банками і клієнтами. Тобто в основі курсу буде ситуація на міжбанківському валютному ринку. Тому ця інновація не повинна викликати в українців жодних хвилювань і тривоги”, – пояснив експерт.

На його думку, хвилюватися можна хіба що за стан платіжного балансу, який відображає торгово-експертні операції, і за те, щоб в Україні був реалістичний Держбюджет, дефіцит якого фінансуватиметься ринковими інструментами, а не за рахунок емісії Національного банку.

“Якщо всі ці речі будуть реалізовані правильно, не буде підстав для зниження курсу гривні”, – вважає Роман Шпек.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: