Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Закарпатті розпочинає свою роботу Ресурсний центр розвитку місцевої демократії

Правозахисний фонд «Розвиток» береться за важку, але таку необхідну справу – розвиток громадянської активності, яка спрямована на розуміння власної відповідальності за власні соціальні потреби в громаді.

У Закарпатті розпочинає свою роботу Ресурсний центр розвитку місцевої демократії


Ефективний захист та задоволення інтересів членів територіальних громад можливий лише за умови плідної співпраці громадян та органів місцевого самоврядування. Тільки в такому разі буде забезпечено управління, яке відповідатиме вимогам та очікуванням громадян. На жаль, навіть більшість активних громадян не володіють знаннями та навичками про шляхи безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення.

Головне завдання Ресурсного центру розвитку місцевої демократії в Закарпатській області – залучення громадян у процес формування та прийняття рішень на місцевому рівні з метою мати більший вплив на впровадження соціальних змін та розв`язання місцевих проблем.

З цією метою юристами Ресурсного центру будуть проводитися лекції, семінари та тренінги з питань розвитку форм місцевої демократії. Також громадяни зможуть безоплатно отримувати правову допомогу та консультації з питань, що стосуються участі у процесі прийняття рішень на місцевому рівні: створенні органів самоорганізації населення, ОСББ, аналізі локальних нормативно-правових актів, що регулюють порядок реалізації права на громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори громадян, а також проведення громадських експертиз діяльності органів місцевого самоврядування.

Ресурсний центр є структурним підрозділом Правозахисного фонду «Розвиток», що знаходиться в м. Мукачево за адресою пл. Кирила і Мефодія (колишня Миру), 17/12.

Звертаємо увагу громадян, що інформація про роботу Ресурсного центру та заплановані заходи буде оприлюднюватись на сайті Правозахисного фонду «Розвиток».

Відкриття Ресурсного центру розвитку місцевої демократії приурочено до Європейського тижня місцевої демократії, який щорічно відзначається в Україні відповідно до Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії».

Джерело



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: