Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дешеві аналоги дорогих ліків: що варто знати кожному

Дешеві аналоги дорогих ліків: що варто знати кожному
Усі ми звикли до думки, що лікуватися – дорого. Тому не дивуємося великим цінам на ліки та із недовірою ставимось до провізора, який порадить замість відсутнього препарату його більш дешевий аналог. Справжні ліки ж не можуть бути дешевими?

Ви, мабуть, помічали, що більшість препаратів однієї групи в аптеках продаються за різною ціною? Може, здивуєтеся, але, скажімо, «Но-шпа» й «Мезим» мають більш дешеві аналоги – «Дротаверин» і «Панкреатин» відповідно. При цьому «Панкреатин» дешевший від «Мезиму» майже у 3,5 рази, а «Дротаверин» від Но-шпи – у понад 2,5 раза. Хоча єдиною діючою речовиною в «Но-шпі» був і є дротаверин, а в «Мезимі» панкреатин. Ми просто платимо більше за назву, гарну упаковку та рекламу.

На жаль, більшість розрекламованих ліків узагалі є «пустушками» і не мають жодних активних речовин у своєму складі. Висловлюючись бру­тально, це шматки пресованої крейди в гарній упаковці. При реєстрації таких препаратів, скажімо, у Китаї чи країнах Європи, враховують чомусь не їхню користь, а, першочергово, – нешкідливість. Але ж нешкідливість для хворого – зовсім не синонім слова «ефективність». Тож краще поді­бних ліків не купувати й не вживати. Утім, навіть виготовлені на різних українських підприємствах ліки з однаковою назвою можуть за ціною різнитися в рази, скажімо, той же «Цитрамон» виробництва «Дарниці» майже удвічі дорожчий від луганського.

Спробуємо здійснити зовсім нескладний експеримент. Зайдіть до аптеки і запитайте щось дешеве із запропонованого списку. На вас по­глянуть як на пітекантропа і потягнуться за дорогим аналогом – мовляв, він ефективніший. Просто посміхніться провізору і скажіть, що чудово розумієтеся на діючих речовинах у дешевому й дорогому препараті. Далі провізор відповість вам, що дорожчий препарат має швидшу дію або не має побічних наслідків – тобто все одно намагатиметься «впарити» вам те, що збільшить його виторг.

Якщо ви ще плекаєте надію, що аптеки чи лікарі, які розповсюджують патентовані ліки, піклуються про здоров’я пацієнтів – даремно. Рано чи пізно ви це збагнете. Пропонуємо прозріти якомога раніше й не викладати божевільні гроші за повітря й гучну назву. Пропонуємо список дешевих аналогів дорогих ліків.

ДОРОГИЙ (ЗАСТОСУВАННЯ) ДЕШЕВИЙ


Белосалік, Дипросалік (Дерматити, лишаї, короста, інші шкірні хвороби) Акридерм

Бепантен (Догляд за шкірою та молочними залозами матерів-годувальниць) Декспантенол

Бетасерк (Запаморочення й хвороби вух Бетагістин Вольтарен Болі в суглобах і спині, артрити, ревматизм) Диклофенак

Гастрозол (Виразкові хвороби травного тракту) Омепразол

Гептрал (Хвороби печінки) Гептол

Де-нол (Проблеми зі шлунком) Гастро-норм

Дифлюкан (Менінгіти, ВІЛ-інфекції) Флюканазол

Зантак (Хвороби шлунка) Ранітидин

Зовіракс (Герпес) Ацикловір

Іммунал (Зміцнення імунітету) Ехінацея

Імодіум (Діареї) Лоперамід

Йодомарин (Покращення роботи щитовидної залози) Калію йодид

Кавінтон (Лікування при інсультах) Вінпоцитин

Кларитин (Алергії) Лорагексал, Лоратадин

Ксеникал (Від ожиріння) Орсотен

Лазолван (Від кашлю) Амброксол

Ламізил (Грибкові захворювання шкіри) Тербіназин

Ліотон (Варикозне розширення вен, геморої) Гепарин-акри

Максидекс (Краплі для очей) Дексаметазон

Мезим (Хвороби печінки та підшлункової залози) Панкреатин

Мірамістин (Антисептик) Хлоргексамід

Но-шпа (Болі в шлунку, спазми травного тракту) Дротаверин

Нурофен (Знеболювальне) Ібупрофен

Панангін (Зміцнення серцевого м’язу) Аспаркам

Панадол (Знеболювальне, жарознижувальне) Парацетамол

Рінонорм (Проти нежитю) Ріностоп

Трихопол (Проти грибків і статевих інфекцій) Метранідазол

Цитрамон, «Дарниця» (Головний біль) Цитрамон, Луганськ

Фастум-гель (Запалення, болі в суглобах, радикуліти) Кетапрофен

Фурамаг (Гнійні рани та опіки) Фурагін

Порівнювальний список дорогих та дешевих аналогів ліків цим не вичерпується. Але зауважте, що розбіг у ціні між дорогим та дешевим сягає по деяких позиціях до 20 разів!

Щоденно виробники оголошують про нові фармакологічні відкриття. Насправді ж вони перейменовують давно відомі лікарські препарати, збільшуючи вартість у багато разів.

Не заощаджуйте на здоров’ї, заощаджуйте на ліках.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
123 18 жовтня 2016 10:19
Не нравится 0 Нравится
Да-да,а ещё есть хорошие немецкие машины и их дешевые аналоги,например китайские или украинские. А самое главное- не забывайте о последствиях и побочных ефектах. По аналогии с авто шансы выжить в дтп. Главное это найти грамотного врача,который Вас вылечит и назначит нужное!!! лекарство!!! И не заниматься самолечением. Вот только беда,где взять на всех грамотных и порядочных специалистов. Их так мало, а новых мы не спешим вырастить! Жить им трудно на зарплату,вот и берёт верх соблазн подзаработать, НО К СЧАСТЬЮ НЕ НАД ВСЕМИ!!!
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: