Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скільки коштуватиме газ у 2017-му: невтішні прогнози експертів

За словами фахівців, ціна на газ у 2017 році може подорожчати на 25-60%. Про це розповів голова Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Скільки коштуватиме газ у 2017-му: невтішні прогнози експертів


На його думку, після закінчення опалювального сезону уряд знову перегляне ціни на газ для населення, оскільки газ, який Кабмін закуповує у Європі серйозно подорожчав.

"Якщо ціна мінімально на 1500 гривень не виросте, це означає тільки одне – ринок і далі регулюється вручну, уряд контролює ціни, і ніякого ринку немає. А цю різницю держава буде покривати з бюджету",– розповідає Юрій Корольчук.

Він нагадав, що у діючому тарифі закладена вартість імпортного газу (185 доларів за тисячу кубометрів), а в проекті бюджету-2017 передбачено, що газ для України подорожчає до 245 доларів.

Тобто – економічно обгрунтований тариф на блакитне паливо зросте у 2017 році на 25-60% (до 8,5-11 тисяч гривень за тисячу кубометрів).

За словами екс-начальника управління зі зв'язків з громадськістю "Нафтогазу" Валентина Землянського, газ у 2017-му буде коштувати не 6800 гривень за тисячу кубометрів, а 9600 гривень.

Експерти зазначили, що якщо тарифи на паливо не підвищити, то уряду доведеться дотувати "Нафтогаз", що суперечить меморандуму з МВФ, у якому Україна зобов'язується до кінця 2017 року ліквідувати дефіцит "Нафтогазу".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: