Вхiд на сайт
Авторизацiя

Європейський суд підтвердив, що Україна програла апеляцію сім'ї Януковича

В Європейському суді справедливості підтвердили, що Україна програла апеляцію по виплаті екс-президенту Віктору Януковичу і його синові компенсації за витрачені на судовий процес кошти.

Європейський суд підтвердив, що Україна програла апеляцію сім'ї Януковича


Відповідне рішення судді ухвалили ще 5 жовтня. Однак при цьому конкретна сума і порядок відшкодування судових витрат залишаються невизначеними.

"Як і кому Україна буде платити гроші - це те, що вирішується поза судового процесу", - йдеться у коментарі, який DW надали в суді.

Раніше адвокати, що представляють інтереси Януковича, повідомили, що українська держава має відшкодувати Януковичу і його сім'ї юридичні витрати на процеси в судових інстанціях ЄС на суму в загальній складності понад 6 мільйонів гривень.

Міністерство юстиції України спростувало цю інформацію і заявив, що "не існує жодних рішень іноземних судів (...) про стягнення будь-яких коштів з України на користь Януковича чи його сім'ї".

Британська юридична компанія Joseph Hage Aaronson LLP повідомила, що суд правосуддя Євросоюзу відхилив апеляційний позов України щодо відмови виконувати попереднє рішення Загального суду ЄС про компенсацію родині Януковичів юридичних витрат у сумі 6 млн 378,4 тис. гривень. Щодо причин такого рішення суду у компанії зазначили про несвоєчасність вступу України в судовий процес.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: