Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як зміцнити імунітет восени

Як пережити холоди без застуд, бронхітів і ангін? Займіться зміцненням захисних сил організму. Сильний імунітет стане надійним щитом від вірусів і бактерій.

Як зміцнити імунітет восени


1. Правильно харчуйся

Відмовся від виснажливих дієт і вже точно забудь про голодування. Збалансований раціон, багатий всіма необхідними організму вітамінами, мінералами та мікроелементами, – головна умова здоров'я.

2. Дисциплінуй себе

Ми живемо в постійному цейтноті, однак потрібно навчитися організовувати свій день так, щоб уникати зайвого стресу і перевтоми. Встигати все, не підриваючи здоров'я, допоможуть правила тайм-менеджменту. Візьми їх на озброєння.

3. Відпочивай і висипайся

Повноцінний сон має величезне значення для імунітету. Пам'ятай, найціннішими для відновлення організму вважаються години з десятої вечора до другої ночі.

4. Займайся спортом

Фізичне навантаження – відмінна профілактика застуди та ангіни. Якщо немає можливості записатися на спортивну секцію або в фітнес-клуб, просто роби ранкову або вечірню зарядку. Нехай це будуть найпростіші вправи. Головне, щоб вони були регулярними.

5. Гуляй на свіжому повітрі

Прогулянка в парку з сім'єю, подругою, коханою людиною або наодинці зі своїми думками – відмінний спосіб відпочити і набратися сил. Ідеально, якщо у тебе є можливість займатися спортом на природі. Так організм отримує вдвічі більше кисню.

6. Закаляйся!

Методів загартовування існує багато. Найбільш щадними і доступними є: вмивання холодною водою, контрастні ножні обливання поперемінно холодною і гарячою водою, загальний контрастний душ, обливання холодною водою, обтирання прохолодним мокрим рушником. Вибери методи, які підходять саме тобі, і проводь їх регулярно.

7. Зволожуй повітря

Сухе і тепле повітря сприяє пересушуванню слизової носоглотки, в якій активно починають розмножуватися віруси і бактерії. Купи зволожувач повітря і регулярно провітрюй приміщення. Рекомендується дотримуватися вдень температури повітря 18-22 градуси, а в нічний час 16-20 градусів при 40-70% вологості.

8. Більше усміхайся!

Позитивний психологічний настрій вкрай важливий для здоров'я. Він сприяє зміцненню імунітету, гарному настрою і впевненості в собі.

9. Правильно лікуйся

Грамотне лікування також є своєрідною профілактикою повторних захворювань. При частих ангінах, наприклад, вибираючи ліки, звертай увагу на те, щоб вони не тільки знімало біль в горлі, але і усували запалення і запобігали повторні ангіни.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: