Вхiд на сайт
Авторизацiя

Розкрадені півмільйона як результат будівництва шкільного майданчика на Закарпатті

Розкрадені півмільйона як результат будівництва шкільного майданчика на Закарпатті
Прокуратура Закарпатської області повідомляє, що півмільйона гривень, які виділили на будівництво шкільного дитячого майданчина, опинилися в кишенях керівників Ясінянської селищної ради.

Працівниками Рахівського відділу Тячівської місцевої прокуратури, у ході вивчення інформації та матеріалів у порядку представництва, внесено відомості до ЄРДР за за ч.3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Встановлено, що Ясінянською селищною радою, в особі селищного голови та ТОВ «Дитячі та спортивні майданчики» було укладено договір будівельного підряду, за яким останнє зобов’язалося у строк до 27 грудня 2015 року провести будівництво спортивного майданчика на території шкільної ділянки Ясінянської ЗОШ I-III ступенів №1.

Службові особи Ясінянської селищної ради, за попередньою змовою з службовими особами товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою розтрати на користь третіх осіб ввіреного їм майна - бюджетних коштів, за день до завершення строку договору, підписали складений та поданий до селищної ради акт приймання виконаних будівельних робіт, до якого було внесено завідомо неправдиві дані про нібито виконані будівельні роботи на суму понад 517 тис.грн. Насправді ж такі роботи виконані не були.

А зазначену суму коштів Ясінянською селищною радою було перераховано Підряднику в повному обсязі, чим спричинено державним інтересам матеріальної шкоди на вказану суму.

Крім того, за вказаним фактом прокуратура звернулася до господарського суду Закарпатської області з позовом в інтересах держави до Ясінянської селищної ради, ТОВ «Дитячі спортивні майданчики» про визнання недійсним акту приймання виконаних будівельних робіт та відшкодування неправомірно нарахованих коштів, який на даний час перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: