Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відбулась презентація проекту пам'ятника полеглим воїнам АТО (ВІДЕО)

Весною цього року відбувся конкурс, за результатами якого визначили автора майбутнього пам'ятника. Сьогодні, 13 жовтня, у будівлі ОДА було презентовано довершений проект.

В Ужгороді відбулась презентація проекту пам'ятника полеглим воїнам АТО (ВІДЕО)


В облдержадміністрації презентували довершений проект пам’ятника полеглим героям АТО. У такий спосіб в краї вирішили вшанувати осіб, які віддали життя за Україну під час проведення антитерористичної операції. Визначали автора майбутнього пам’ятника за результатом конкурсу, що тривав навесні цьогоріч.

Проекти відомих закарпатських скульпторів Михайла Беленя та Василя Романа посіли третє і друге місця відповідно та були відзначені грошовими преміями. А з переможцем – Василем Олашином – уклали угоду про спорудження пам’ятника на Пагорбі Слави в Ужгороді.

Виготовити пам’ятник автор планує з червоного межиріцького граніту та бронзи. Крім того, відповідно облагородженою має бути й сама площа, на якій встановлять монумент, і вже тут необхідне сприяння влади Ужгорода. Присутній на презентації міський голова Богдан Андріїв пообіцяв належну та своєчасну підтримку і домовився зі скульптором про зустріч. Враховуючи чималий обсяг робіт, завершити пам’ятник організатори сподіваються наступного року та представити громадськості, знову ж таки, до Дня захисника України, передає "Uzh Inform":




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: