Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Мінсоцполітики розповіли, як використовувати заощаджену субсидію

Домогосподарства зможуть використовувати заощаджену за місяць частину субсидії для оплати комунальних послуг в іншому місяці, проте в межах одного опалювального періоду.

У Мінсоцполітики розповіли, як використовувати заощаджену субсидію


Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

“Зекономлені сім’ями на субсидії кошти залишатимуться на рахунках людей тільки в межах одного опалювального періоду. Якщо сім’я використовує менше газу, ніж встановлено соціальним нормативом, зекономлені кошти будуть оформляти в рахунок майбутніх платежів, в тому числі обов’язкової плати за комунальні послуги. Наприклад, якщо сім’я в листопаді використовувала на 100 кубів газу менше, ніж встановлено нормою, то цей обсяг газу вона може спожити в холодні місяці, наприклад, в січні”, – йдеться в повідомленні.

Також уряд приступив до розгляду питання про монетизацію залишків невикористаних субсидій після завершення наступного опалювального сезону.

“Щоб зекономлена сума житлової субсидії перераховувалася споживачам, які вели енергоефективне домогосподарство, у вигляді грошової премії за енергоефективність”, – йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадала, що соціальні нормативи споживання послуг, на які надається субсидія, в опалювальному періоді 2015-2016 року не відповідали реальному споживанню послуг. Через завищені нормативи на рахунку одержувачів субсидій утворилася сума невикористаних коштів в розмірі понад 10 млрд грн.

Нагадаємо, 25 серпня Кабінет міністрів затвердив порядок повернення до держбюджету невикористаних залишків коштів по субсидіях на опалення, які перевищують вартість (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт/год електричної енергії, в залежності від того, який тип опалення використовується.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: