Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прожитковий мінімум українців занижений удвічі, – міністр

Рівень прожиткового мінімуму українців, закладений в державному бюджеті, приблизно вдвічі менший від реального.

Прожитковий мінімум українців занижений удвічі, – міністр


Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "24 Канал".

Так міністр відповів на питання про те, чому безробітні отримують субсидію в розмірі двох прожиткових мінімумів, що більше, ніж мінімальна офіційна зарплата багатьох людей, які працюють.

"Це дуже просто. Ми виходили з того, що людина не може прожити на суму меншу від прожиткового мінімуму. Оскільки встановлений законом прожитковий мінімум десь в два рази менший від реального, ми виходимо із значення в два встановлених законом прожиткових мінімуми",– заявив Рева.

На питання, чи означає це, що Міністерство визнає, що офіційно встановлений в держбюджеті прожитковий мінімум, "не має до реальності ніякого відношення", Рева підтвердив: "Звичайно. Між прожитковим мінімумом за законом і реальним завжди є розбіжності. Зараз вони відрізняються досить суттєво, але от чи варто піднімати офіційний прожитковий мінімум – це велике питання", – сказав міністр соцполітики.

За його словами, підняття прожиткового мінімуму потягне за собою збільшення окладу "чиновників, суддів Верховного суду, функціонерів НАБУ", у яких оклад рахується в мінімальних зарплатах, яка дорівнює прожитковому мінімуму.

"Зарплату чиновників треба відв'язати від мінімальної зарплати і прив'язати до прожиткового мінімуму в тому ж співвідношенні. А потім різко підняти мінімальну зарплату, а прожитковий мінімум залишити як є. Ось тоді все стане на свої місця. І це буде реальною детінізацією, оскільки менше від мінімальної зарплати платити офіційно ніяк не вийде, надходження податків відразу зросте", – пояснив Рева.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк озвучив, що прожитковий мінімум для українців у 2017 році становитиме в середньому на одну особу 1544 гривні.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: