Вхiд на сайт
Авторизацiя

В ЄС назвали ключові умови виділення Україні €600 мільйонів кредиту

Зняття мораторію на експорт лісу-кругляку, запровадженого в 2015 році терміном на 10 років, а також організація виплат внутрішнім переселенцям є ключовими умовами виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі €600 мільйонів.

В ЄС назвали ключові умови виділення Україні €600 мільйонів кредиту


Про це повідомив журналістам глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, передає УНІАН.

«Як ви пам'ятаєте, ЄС затвердив програму макрофінансової допомоги Україні в обсязі 1,8 млрд євро. Перший транш у розмірі 600 млн євро ми вже виділили, і зараз йдеться про другий транш також у 600 млн євро. Є дві ключові умови для виділення коштів: зняття мораторію на експорт лісу, а також вирішення питання з виплатами внутрішнім переселенцям», - сказав Мінгареллі.

При цьому він підкреслив, що влада ЄС і України перебувають у процесі переговорів з цих питань, і найближчим часом сторони можуть «вийти на рішення» з цього питання.

Раніше представники Європейського Союзу зазначали, що відновлення експорту лісу-кругляку є однією з умов надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вже наголошував, що Україна готова обговорити з ЄС цю умову співробітництва, але виходитиме при цьому зі своїх інтересів. Крім того, він зазначав, що на поточний момент лісове господарство України гостро потребує програми відновлення і розвитку.

Комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом наголосила, що Україна повинна відновити соціальні виплати та пенсії внутрішнім переселенцям.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: