Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям ввели нові комісії для банківських карт

В Україні значно подорожчало обслуговування платіжних карт. Наприклад, багатьма банками вже введена плата за зміну PIN-коду, помилкове введення даних в банкоматі або перегляд балансу рахунку.

Українцям ввели нові комісії для банківських карт


Останніми подібними нововведеннями є встановлення банками комісій за три послуги, які раніше найчастіше були безкоштовними. А саме: за зміну PIN-коду для платіжної картки, за отримання інформації про стан рахунку (звіт на дисплеї банкомата/терміналу або на паперовому чеку) і за помилкову/некоректну операцію. Вперше банки почали брати за це гроші ще пару років назад, і так вчиняли лише одиниці, але тепер це стає масовим явищем.

“Будь-яка трансакція, яка проводиться клієнтом за картою, проходить через процесинговий центр і має певну собівартість, яка лягає на банк-емітент, що випустив карту. Так, для зміни PIN-коду вона коливається від 80 коп до 1 гривні. І щоб цю витрату компенсувати, банки вводять тарифікацію даної операції для фізичної особи в 1-5 грн”, – розповів Невмержицький.

Те саме стосується операцій некоректних транзакцій: собівартість неправильного введення коду обходиться банкам в 40-50 копійок.

Виведення залишку коштів на рахунку коштує банкам 30 копійок, а людям – до 1 гривні. Якщо ж клієнт захоче отримати паперовий чек з такою цифрою, то повинен заплатити ще дорожче – до 3 гривень.

Більш того, фінансисти стали все частіше стягувати за привілей поповнити рахунок. В одних банках плата стягується, тільки якщо рахунок поповнюється не його власником, а третьою особою – 30-50 грн, а в інших – навіть коли це робить власник картки.

У кого досі залишилися привілеї по зняттю готівки в банкоматах, так це у власників зарплатних карт.

Але 0% при знятті кеша з зарплатних карт – це тільки для своїх банкоматів. Якщо готівка знімається в пристрої чужого банку (не партнер емітента пластика), то сплачуються все ті ж 1-1,5% суми.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: