Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нацбанк присвятив монету волонтерам

Національний банк України з 12 жовтня 2016 року вводить в обіг пам'ятну монету "Україна починається з тебе" номіналом 5 гривень та тиражем 50 тисяч штук.

Нацбанк присвятив монету волонтерам


Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Присвячена волонтерській діяльності в Україні, небувалий розмах якої припадає на час подій Революції Гідності та початок військового конфлікту на сході України. Волонтерський рух в Україні об'єднав суспільство, створивши дієву мережу громадських ініціатив та об'єднань, які взяли на себе вирішення найгостріших та найбільш невідкладних проблем країни у складний для неї час", – мовиться в повідомленні.

Нацбанк присвятив монету волонтерам
Нацбанк присвятив монету волонтерам


На аверсі монети розміщено: ліворуч – малий Державний Герб України та напис Україна, на дзеркальному тлі стилізовано зображено тризуб – Знак Княжої Держави Володимира Великого, що складається із різновеликих стилізованих сердець, які символізують самопожертву та добродійництво.

На реверсі монети зображено символічну композицію: у центрі – абрис українського воїна із символічним жовто-блакитним серцем, до якого з усіх боків протягнуто стилізовані долоні з серцями, що символізують любов, турботу, опіку, пожертву та доброту.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: