Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна заманюватиме інвесторів податковими пільгами

Україна заманюватиме інвесторів податковими пільгами


Українська влада хоче залучати іноземних інвесторів за рахунок податкових пільг. Індустріальні парки, де потенційний роботодавець може розмістити своє виробництво, хочуть звільнити від сплати податків терміном на 5 років. Відповідний законопроект – вже у парламенті.

Індустріальні парки – це окрема територія із усією необхідною інфраструктурою. Парламент звільнив підприємства в індустріальних парках від податків на 5 років, ще 5 років компанії віддаватимуть половину від належного. Щоправда, закон ще не пройшов друге читання, але прем'єр на це сподівається.

В кожному місті, в кожній області будуть створені спеціальні індустріальні парки, які отримають від держави приференції. Я вважаю, що це правильна ідея, ми можемо визнати міжнародний арбітраж, що буде важливою гарантією для залучення серйонзих, великих інвестицій, – заявив Володимир Гройсман.

Але ентузіазм прем'єра поділяють не всі. Депутати переконані, що під виглядом добра в Україні хочуть організувати офшори для обраних і це вбиває здорову конкуренцію. Адже податок на додану вартість – це 20% у ціні завезеного в Україну товару. Схожа схема існувала 11 років тому і бюджет від цього недоотримував суттєву суму коштів.

Частину податків для учасників індустріальних парків можуть визначати і місцеві органи влади. Законодавча ініціатива ще має пройти друге читання у парламенті і зазнати змін




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: