Вхiд на сайт
Авторизацiя

Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Тих, хто любить активний відпочинок в Закарпатті та в Карпатах, чекають цікаві маршрути по території краю, в горах, навколо річок та озер, природних парків, як пішки так і на велосипедах, конях чи автомобілях.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Активний відпочинок в Карпатах, це надзвичайно популярний вид відпочинку, а головне, це найпростіший шлях до здоров’я. Ви самі встановлюєте рівень складності, тривалість, обираєте територію. Також Вам потрібна не складна екіпіровка, спорядження, що відрізнятиме Вас від природної краси.

Любителів активного відпочинку чекає Закарпаття


Закарпаття своїм жителям та гостям пропонує не мало цікавих маршрутів, тим, хто обирає активний відпочинок. В залежності від бажання, можна відправитись у вело мандрівки, околицями міст та сіл, з професіоналами та аматорами, або самостійно. Сформовано мережу велосипедних туристичних стежок.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Не менш цікавішою буде мандрівка на конях в Карпатах, живописними куточками краю, територію лісів, полонин, з інструкторами. А для тих, кого цікавить активний відпочинок на воді, буде цікаво сплавитись по річкам, з професійними клубами, або згідно їх графіків, або за окремими домовленостями. Для любителів екстремального, є чудова нагода піднятись у повітря та подивитись на Карпати з висоти птахів, літаючи на пара планах чи дельтапланах.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Петра ВолинськогоЗвичайно, що самий поширений та доступний від активного відпочинку в Закарпатті, це пішохідний. Туристи, що його обирають, мають нагоду подорожувати територіями заповідників та національних парків, де розроблені спеціальні туристичні маршрути, які завдають мінімальної шкоди природі, адже це надзвичайно важливо, щоб зберегти біологічне різноманіття Карпат.

Останні роки, зростає кількість спеціально облаштованих стоянок, кемпінгів, стежок, по яким проходять туристи, що б не порушити недоторканість природи.

Активний відпочинок в національних парках Закарпаття


Популярними для відпочинку є пішохідні маршрути в Національному природному парку Синевир.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Синевир картаПід час пішохідного походу в Ужанський національний парк можна познайомитись з історією та побачити місце падіння найбільшого метеориту у Європі Княгиня, та відвідати найцікавіші природні об’єктами парку – тисячолітні дуби, старий ліс, букові праліси, що під захистом ЮНЕСКО.

Особливі екологічні стежки Карпатського біосферного заповіднику, пропонують побачити різноманітні типи лісу, водойм та їх мешканців.

Національний природний парк “Зачарований край” запрошує до мандрівки через скельні утворення, джерела з лікувальними властивостями, геологічні утвори, гірські потоки.

Активний відпочинок в Закарпатті на водоймах


Відпочинок на воді, це один з популярних видів відпочинку в Закарпатті. На вибір гостям та жителям краю, пропонують можливість насолоджуватись красою річок та озер, знайомство з культурою та традиціями жителів краю, або просто відпочити, змінюючи берегові пейзажі. Закарпаття, це край, де зосереджена найбільша кількість водних артерій в Україні.

Найбільша природна водойма Закарпаття, це озеро Синевир , а найбільша штучна природна водойма краю, це Вільшанське водосховище об’ємом 23,7 млн м³, площа водного дзеркала — 1,6 км², на якому розташована Теребле-Ріцька ГЕС, що приваблює до себе своєю величчю.

Традиційний регіон водного туризму, це річка Тиса, починаючи з селища Буштино, та закінчуючи в околицях села Вилок. Цю відстань долають за декілька днів, а при нагоді, можна робити зупинки у містах Хуст, Виноградів.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

сплави по ТисіТо ж Ви зможете мати чудові одно, дво чи три денні туристичні маршрути. Цікавою може бути й історія, адже, саме цією ділянкою, давно возили сіль у Європу. То ж навколишні руїни замків, у містах та селах долини Тиси мовчазні свідки історії мають що Вам розказати.

Окремі річки та озера популярні у любителів фотополювання, то ж орнітологічні маршрути Закарпаття чекають й на них.

Найбільш популярним місцем літнього відпочинку на воді, є відпочинок на озері Дідово, в околиці міста Берегово.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Плануючи свій відпочинок, пам’ятайте про правила поводження на воді.

Активний відпочинок в Закарпатті: велосипедом чи на конях


Гірські стежки, це чудова нагода проїхати ними на велосипеді, чи на конях. Даний вид пересування, для осіб з певним ступенем фізичної підготовки, дозволить у повній мірі відчути свободу та єднання з природою.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Слід зазначити, що через Закарпаття проходять велосипедні маршрути з Румунії, Угорщини та Словаччини, що через Карпати, з’єднуються з українськими. Вело туризм в Карпатах та Закарпатті, це один з найбільш інформаційно наповнений, оскільки за один день, можна побувати і в горах, та з’їхати до низовини, в різноманітних містах, селах, бути у лісі, коло річки чи озера, поруч з природними об’єктами чи пам’ятками історії, культури.

Кінний туризм в Карпатах відроджується та завойовує свою популярність. Кінний туризм це приємне фізичне навантаження, можливість відчути себе ближче до природи та просто емоційно відпочити. Коли сидиш у сідлі коня, то навколишній світ бачиш по іншому, а дихати свіжим повітрям значно легше. Існуючі стайні, що займаються вирощуванням коней та популяризацією активного відпочинку на конях готові запропонувати цікаві прогулянки у різні пори року, на конях різних порід, у тому числі на конях гуцульської породи.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Кінь гуцульської породи


Плануючи активний відпочинок в Закарпатті, на природі, Ви завжди зможете обрати різноманітність та унікальність простору, ландшафту, або просто зможете побути самим собою та відсторонитись від будь яких турбот та проблем.

Справжній активний відпочинок в Закарпатті, це чудовий настрій, захоплюючі подорожі, нові відкриття та досягнення, позитивні емоції які Ви отримуєте та з якими повертаєтесь додому.
Активний відпочинок: чому варто обирати Закарпаття

Джерело: Олександр Коваль, Турінформ Закарпаття


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: