Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як осінь впливає на людей: 5 сезонних змін, які трапляються з кожним

З приходом осені чимало людей помічають зміни у своєму організмі. Науковці пояснили, що це абсолютно природній процес притаманний більшості з нас.

Як осінь впливає на людей: 5 сезонних змін, які трапляються з кожним


5 найпопулярніших метаморфоз, які відбуваються з тілом:

Стаємо продуктивнішими

Вчені Гарвардського університету провели дослідження, в якому взяли участь 136 студентів. Вони з’ясували, що некомфортна погода підвищує розумові здібності та творчий потенціал. Використовуйте осінні холоди, як природній прискорювач.

Звужуємо коло спілкування

Некомфортна погода сприяє неспішним бесідам про дитинство в гостях у бабусі, де завжди тепло і затишно. Ближче до осені ми згадуємо про найближчих нам людей і підтримуємо з ними зв'язок. Доказом цього є дослідження користувачів стільникових телефонів, які дзвонили близьким частіше в холодну пору року.

Як осінь впливає на людей: 5 сезонних змін, які трапляються з кожним


Стаємо задумливими

Сезонна депресія пов'язана з тим, що в організмі людини падає рівень кортизолу і одночасно порушуються циркадні ритми, які регулюють розклад сну і бадьорості. Ми бачимо менше сонячного світла і стаємо повільними і сонними на весь день. Регулярні заняття спортом на свіжому повітрі і в світлий час доби можуть подолати це.

Стає складно прокинутися

Важкі прокидання восени пов’язані зі зниженням гормону мелатоніну. Чим менше сонячного світла ми бачимо, тим більше наш мозок виробляє гормону мелатоніну, який відповідає за сонливість.

Як осінь впливає на людей: 5 сезонних змін, які трапляються з кожним


Прокидається креативність

Згідно з дослідженням, опублікованим в Acta Psychologica, чим більше ми відчуваємо тепло і комфорт, тим більше ми налаштовуємося на побудову стосунків і любовні справи. Як тільки нам стає холодно, думки починають більше фокусуватися на об'єктах і цілях, ніж на оточуючих. Ми думаємо про роботу та те, що створюємо.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: