Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підтримати своїх: Рада ухвалила закон про створення Українського інституту книги

Верховна Рада України ухвалила закон, спрямований на створення Українського інституту книги, а також фінансову підтримку національного книговидання.

Підтримати своїх: Рада ухвалила закон про створення Українського інституту книги


За відповідний проект закону №4726 у цілому проголосували 240 депутатів.

У документі пропонується усунути існуючі нині протиріччя і вдосконалити механізм створення Українського інституту книги.

"Зокрема, Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері" набув чинності із дня, наступного за днем його опублікування, крім пунктів 3 і 4 розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня року, наступного за роком створення Українського інституту книги. Однак, саме пункт 3 цього Закону містить норми, які вводять поняття Українського інституту книги, визначають механізм створення інституту, мета його діяльності і систему фінансового забезпечення ", - йдеться в тексті пояснювальної записки до законопроекту.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність заборони ввезення в Україну пропагандистської літератури з Росії.

Раніше Кириленко заявив, що ввезення антиукраїнської літератури стало реальною проблемою для України. Як приклад він навів випадок, коли на ярмарку "Книжковий Арсенал" легально поширювалася книга Олександра Дугіна (російського неофашиста, який закликав вбивати українців).

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: