Вхiд на сайт
Авторизацiя

Примхи погоди. Озвучено прогноз по Україні на осінь і зиму

Холодних днів осені та взимку в Україні буде не багато, погода обіцяє бути мінливою, повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

Примхи погоди. Озвучено прогноз по Україні на осінь і зиму


Прогноз вона озвучила у вівторок, 4 жовтня, на прес-конференції в Києві, повідомляє "НВ".

"У найближчі дні ми очікуємо незначне похолодання, потім в жовтні, у другій половині місяця знову спекотна погода. До кінця місяця...підуть холодні процеси на території України, і, звичайно ж, вони будуть негативні в нічний час", - сказала Мартазінова.

За її словами, з 7-9 жовтня в Україні очікується короткострокове похолодання, яке торкнеться більше східної частини країни. Його змінить тепла погода, а вже з 28 жовтня температура вночі може сягнути до 10 градусів морозу за Цельсієм.

Мартазінова також зазначила, що у другій половині листопада температура підвищиться, але в початку-середині грудня прийде різке похолодання. Також будуть сильні опади у вигляді снігу.

"До нового року ми очікуємо різке похолодання до хороших негативних температур. Будуть також опади", - поінформувала метеоролог.

Вона уточнила, що з 28 грудня очікується похолодання до мінус 10 градусів за Цельсієм у східних областях, і до мінус 8 – в західних, 31 грудня температура може опуститися до мінус 12 градусів за Цельсієм по всій території України.

На початку і наприкінці січня, а також на початку лютого метеоролог очікує похолодання, переважно в північних областях. Досягне температура максимуму в нічний час до мінус 10 градусів за Цельсієм, однак різких перепадів температур не буде.

Тим не менш, метеоролог зазначила, що морозних днів очікується не так багато за осінньо-зимовий період – до 25 днів.

"З середини лютого можна чекати "весняні процеси", однак вони будуть тривалі - до середини червня...Березень буде стійкий, з опадами до 10 мм", - підвела підсумок Мартазінова.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: