Вхiд на сайт
Авторизацiя

Міноборони буде закуповувати сухпайки нового зразка для військових

Міноборони буде закуповувати сухпайки нового зразка для військових


Уряд одноголосно схвалив запропоновані Міністерством оборони України зміни до норм харчування військовослужбовців, що дозволить закуповувати сухпайки нового зразка.

Про це заявив 3 жовтня міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Хочу зазначити, що нововведення не потребують додаткового фінансування із держбюджету: на закупівлю нових сухпаїв цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували дану статтю витрат", - зазначив він.

За його словами, перш за все ці норми були розроблені для поліпшення якості харчування військовослужбовців АТО, що знаходяться в польових умовах та не мають можливості готувати гарячу їжу.

"Так, цією постановою вводиться нова норма харчування №15, – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 Ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачена порціонна видача норми, – тобто сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що з нововведень - включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших і других страв. Вперше використовується ретор-пакет і безполуменевйи нагрівач їжі.

"Уже невдовзі Міністерство оборони розпочне закупівлі даних сухпайків", - зазначив Полторак.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: