Вхiд на сайт
Авторизацiя

Куди українці найбільше їдуть відпочивати

Порівняно з попередніми двома роками цей сезон туроператори називають вдалим. У цьому сезоні українці більше їздили в Туреччину. Вітчизняні курорти вищого класу не склали конкуренцію іноземним через традиційну відсутність сервісу. Про це розповіла менеджер компанії “Світлана Тур” Ганна Костиря.

Куди українці найбільше їдуть відпочивати


“В Україні літо – це Одеська та Херсонська області, активні тури по Карпатах. Серез іноземних напрямів лідирує Туреччина, Болгарія. Особливо – автобусна Болгарія. Влітку можна було відпочити за 300 євро на двох у чотиризірковому готелі з дворазовим харчуванням”, – говорить Ганна Костиря.

Тури в Туреччину то стрімко дорожчали, то дешевшали. На початку сезону, у квітні, тури в Туреччину впали в ціні на третину.

“Потім Туреччина стрімко дорожчала, семиденна путівка в п’ятизірковому готелі на двох піднялася в ціні до 800 доларів. Здешевлення було в кінці липня, коли в Туреччині були теракти і державний переворот. Тоді тур в чотиризірковий готель можна було купити за 350-400 доларів на двох, в п’ятизірковий – по 500-550. У серпні ціни знову стали стабільними. Зараз в Туреччині оксамитовий сезон. До середини жовтня ціни на тур в п’ятизірковому готелі складуть 600-700 доларів на двох. В кінці жовтня подешевшають на 100 доларів”, – говорить експерт.

Вітчизняні готелі в курортних містах не склали конкуренцію іноземним курортам через високі ціни і поганий сервіс.

“В Україні немає такого сервісу, як в Туреччині і Єгипті. У готелях Одеси або в Чорноморська з хорошим розміщенням одна ніч обійдеться в тисячу гривень. Відпочинок в турецькому готелі за добу – близько 100 доларів на двох. Але тут “все включено” – і авіапереліт, і харчування. Єгипет трошки дорожчий – від 120 доларів на добу”, – коментує Ганна Костиря.

Бажаючі відпочити на українських курортах орієнтуються на бюджетний варіант. Тижневий відпочинок у Скадовську коштував від 1,8 тис. грн. В Лазурному за тиждень просили 2 тис. грн.

“На ці гроші входить проїзд автобусом і проживання протягом 6 днів без зручностей. Тиждень в Карпатах з проїздом, проживанням та екскурсіями обходився в цьому сезоні майже у 2000 гривень”, – уточнює вона.

Нагадаємо, що українських туристів у Туреччині стало вдвічі більше.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: