Вхiд на сайт
Авторизацiя

В 2017 році зарплата вчителів має зрости на третину - Порошенко

В 2017 році зарплата вчителів має зрости на третину - Порошенко


Президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2016" з нагоди Дня працівників освіти зазначив, що у наступному році в державному бюджеті передбачено зростання на третину рівня заробітних плат вчителів.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

За його словами, це стало можливим за рахунок того, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці Україні.

Порошенко нагадав, що нещодавно відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, де було заслухано показники бюджету на 2017 рік.

"Дав завдання Уряду щодо того, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя", - заявив він.

Порошенко зауважив, що це має стати додатковою фінансовою мотивацією, щоб найкращі фахівці залишалися в українській школі.

У 2016 році рівень заробітних плат вчителів без категорії становить 3 239 гривень, а в 2017 році має підвищитись до 4 541 гривні. Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4 483 гривень у 2016 році до 6 400 гривень у 2017 році.

"Це є та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось", - запевнив Президент.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Володимир 3 жовтня 2016 18:17
Не нравится 0 Нравится
Мені цікаво де взялися такі цифри 3239 гривень на місяць? Без категорії вчитель такої суми не отримує. Десь приблизно 2300 і з відрахуваннями орієнтовно 1700.
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: