Вхiд на сайт
Авторизацiя

Референдум щодо мігрантів розпочався в Угорщині

Референдум щодо мігрантів розпочався в Угорщині
В сусідній Закарпаттю країні сьогодні, 2 жовтня, вирішують проблему міграцій. Зранку там були відкриті дільниці для голосування на референдумі щодо квот на розподіл мігрантів по країнах-членах Європейського союзу.

Як повідомляє BBC Україна, на референдум винесли питання: "Чи хочете ви, щоб Європейський союз мав право в обов'язковому порядку переселяти осіб, які не є громадянами Угорщини, в Угорщину навіть без схвалення Національної асамблеї [національного парламенту]?"

Згідно з планами керівництва ЄС, за цими квотами притулок в країнах ЄС мають отримати 160 тисяч людей, а Угорщина повинна буде прийняти 1 294 людини.

Раніше НВ повідомляло, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав своїх співвітчизників відмовитися від квот Євросоюзу на прийняття мігрантів. Опитування громадської думки показують, що виборці переважно підтримують пропозицію уряду.

Нагадаємо, ЄС запропонував схему розподілу квот для того, щоб пом'якшити наслідки кризи для Греції і Італії, країн, через які більшість мігрантів і біженців в'їжджають до ЄС.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: