Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатці показали зріз сучасного мистецтва сусідам

Позаду угорські Мішкольц, Дебрецен, Будапешт і Ерд, а також словацькі Кошиці. Виставка закарпатських художників, яка від початку року побувала в п’яти містах Угорщини й Словаччини, нарешті повернулася додому.
Закарпатці показали зріз сучасного мистецтва сусідам

Проект «Зріз сучасного мистецтва Закарпаття», що реалізовували за сприяння Генконсульства Угорщини в Ужгороді, наближався до завершення. Логічну крапку було поставлено в атріумі (величезному фойє будівлі облдержадміністрації) на вулиці Народній, 4, в якому традиційно звітують діячі різних видів мистецтва.

Закарпатці показали зріз сучасного мистецтва сусідам

Виставку, яка налічує майже 70 робіт понад 30 авторів, відкрили начальник обласного управління культури Вікторія Фролова, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма та директор обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Франциск Ерфан.

— Всюди ці твори сприймали з непідробною цікавістю, ми чули схвальні відгуки про майстерність сучасних митців Закарпаття, — сказав Ласло Віда. Консул побажав майстрам пензля і різця натхнення, висловив надію на подальшу співпрацю з ними у майбутньому. «Мандрівна» виставка корисна ще й тому, що уможливила спілкування митців обабіч кордонів, зближуючи їх, збагачуючи враженнями. І все це, за словами консула, відбулося!
Закарпатці показали зріз сучасного мистецтва сусідам

Начальник обласного управління культури Вікторія Фролова на відкритті підкреслила, що закарпатці презентували найближчим сусідам хай і не вичерпну, але найбільш представницьку колекцію робіт сучасних закарпатських творців. Ідеться про митців, які належать до різних творчих поколінь та мистецьких об’єднань, представляють різні види, жанри, стилі.

По завершенні цієї виставки шанувальників прекрасного чекає масштабніша експозиція, більш різножанрова і строката: її буде відкрито напередодні Дня художника України, який відзначаємо 9 жовтня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: