Вхiд на сайт
Авторизацiя

Суд постановив виселяти боржників по-новому

Верховний суд виніс рішення, на підставі якого банки не мають права виселяти іпотечних позичальників без надання їм альтернативного житла.

Суд постановив виселяти боржників по-новому


Виселяти з житла площею до 140 кв. м., яке є єдиним у позичальників, банк може за рішенням суду з наданням іншого житла. Порядок надання такого альтернативного житла повинен бути встановлений Кабміном.

За словами експертів, 90% іпотечних боргів перепродані колекторським компаніям, які роблять переоформлення в досудовому порядку у нотаріуса, що є незаконним.

Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд України постановив, що у іпотечних позичальників, житло яких в 2013-2014 роках переоформили з банків-кредиторів на треті структури – факторингові компанії, не могли відбирати квадратні метри.

Юристи, які в 2013-2014 року переоформляли іпотечні кредити, припустилися помилки, і у позичальників є всі підстави оскаржити відбирання їхнього житла.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: