Вхiд на сайт
Авторизацiя

НБУ назвав чинники впливу на курс гривні

НБУ обіцяє виконати інфляційні цілі – 12% в поточному році і 8% в 2017 році, оскільки очікується кілька позитивних факторів впливу на ринок.

НБУ назвав чинники впливу на курс гривні


Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева в відео-зверненні на Ukrainian Financial Forum 2016.

“Ціни на сталь і залізну руду, хоч і відкоригувалися восени, залишаються вищими, ніж на початку року. Це забезпечить збільшення надходжень експортної виручки. А хороший новий урожай вже поступово компенсує недавнє зниження цін на зернові”, – заявила Валерія Гонтарева.

Позитивним фактором вона також назвала відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Всупереч стереотипам про традиційну осінню девальвацію гривні, в цьому році ситуація значно відрізняється від попередніх років, підкреслила глава НБУ. Нагадаємо, долар за період з 11 серпня по 7 вересня подорожчав з 24,817 грн/$ до 26,848 грн/$.

“Зазвичай восени НАК “Нафтогаз України” купує валюту для оплати природного газу. Але цього разу він купив валюту заздалегідь. Відповідно, “Нафтогаз” цієї осені не буде створювати додатковий попит на валюту”, – заявила вона.

Негативним фактором, який впливає на курс, виявилася виплата дивідендів нерезидентам.

НБУ пообіцяв проводити валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу.

“Ми маємо намір і надалі в разі необхідності проводити валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу. Адже курс гривні істотно впливає на рівень інфляції”, – підкреслила вона.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: