Вхiд на сайт
Авторизацiя

Яка кількість українців заплатить податок на нерухомість

У поточному році податок на нерухоме майно заплатять понад 350 тис. фізичних осіб. Саме такій кількості громадян нараховано податкові зобов’язання по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повідомив директор департаменту податків та зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

Яка кількість українців заплатить податок на нерухомість


За його словами, платники заплатять до бюджету податок майже за 454 тис. об’єктів житлової нерухомості за ставками, визначеними в 2015 році. Громадянам вручено понад 440 тис. податкових повідомлень-рішень про сплату податку.

«Станом на 26 вересня до бюджету вже сплачено 149 млн грн податку на нерухоме майно. Водночас до кінця року ми очікуємо надходження в бюджет понад 250 млн грн податку», – зазначив Павло Дроняк.

У разі незгоди з визначеною в податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенні цього терміну за несплачений податок вже буде нараховуватися пеня.

Звернутися в податкову інспекцію повинні й ті особи, які проживають на території України, але мають житлову нерухомість на території ВЕЗ «Крим». Вони зобов’язані задекларувати таке майно для визначення загальної бази і отримання пільги по сплаті податку.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: