Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували, як зберегти і покращити стосунки

Вчені з'ясували, як зберегти і покращити стосунки
Численні дослідження дозволили вченим і психологам визначити деякі прийоми, які рятують стосунки і відроджують почуття.

Постійні образи, рукоприкладство та інша неприйнятна поведінка з боку партнера – це вагомий привід розлучитися. Однак якщо взаємна любов не зникла, а просто затихла, змінившись нерозумінням і сварками, зберегти стосунки можна.

П'ять способів зберегти і покращити стосунки

Спільний перегляд фільмів про стосунки
. Проводячи експеримент з участю 174 пар, дослідники з Рочестерського університету дійшли висновку, що спільний перегляд та подальше обговорення фільмів про стосунки знижує ризик розлучення. Відверті розмови на тему чужих стосунків допомагають розібратися у власних.

Використовуйте смайлики. Вчені з Бангорського університету з'ясували, що використання смайликів в особистому листуванні допомагає краще виражати емоції і відчувати настрій партнера. Як би це не звучало смішно, веселі та сумні личка, танцююча дівчина чи злий чортик можуть змінити життя на краще.

Обіймайтесь. Дослідження показують, що зоровий контакт або пряма розмова може здаватися чоловікам складною формою обміну почуттями. Психолог Барбара Блумфілд каже, що чоловіки легше йдуть на контакт під час прогулянки за руку або сидіння пліч-о-пліч на лавці або дивані. Частіше обіймайте чоловіка.

Сперечайтеся і скаржтеся. Сперечайтеся, висловлюйте будь-яке своє невдоволення і шукайте компроміси. Навіть якщо вас дратує те, що партнер не виносить сміття, кажіть йому про це. Побудувати міцний і сильний зв'язок без спільного погляду на дрібні деталі неможливо, зазначає професор психології Вашингтонського університету Джон Готтман.

Ходіть разом до спортзали. Недавнє дослідження, опубліковане в журналі Health Psychology, показало, що спільні тренування допомагають парам налагодити фізичний контакт, збільшити частоту сексу і сильніше прив'язатися одне до одного.
Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: