Вхiд на сайт
Авторизацiя

Пенсійний вік і МВФ: вимоги головного кредитора країни

МВФ не наполягав на підвищенні пенсійного віку в Україні. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Пенсійний вік і МВФ: вимоги головного кредитора країни


“Меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ) підписують 4 особи: президент, прем’єр-міністр, глава Нацбанку і міністр фінансів. Під час наших переговорів такі питання розглядалися, але було визнано, що це на сьогоднішній день (підняття пенсійного віку, — Ред.) не є виходом, тому МВФ не наполягав на тому, щоб ми підвищували пенсійний вік. Остаточно версію підписує міністр фінансів. Вчора він давав інтерв’ю і чітко сказав, що вимоги про підвищення пенсійного віку в меморандумі з МВФ немає”, — зазначив Рева.

В уряді обіцяють оприлюднити текст меморандуму.

Як повідомлялося, МВФ перерахував Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів. Рішення про виділення траншу було прийнято 14 вересня.

Рішення Виконавчої ради МВФ про виділення 1 млрд доларів наступного траншу фінансової допомоги для України було прийнято разом з винятками із загальних правил, враховуючи нинішню економічну ситуацію в країні. При цьому глава МВФ Крістін Лагард закликала Україну до пенсійної реформи та виваженої податкової політики.

Раніше ЗМІ повідомляли, що нібито МВФ в обмін на транш вимагає від Києва провести пенсійну реформу, оптимізувати систему виплат житлових субсидій та виробити механізм підвищення тарифів на газ та опалення.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: