Вхiд на сайт
Авторизацiя

Магія осіннього рівнодення: сьогодні подякуйте за все хороше і спечіть особливий пиріг

Час, коли день і ніч стають рівними – найвдаліший для набуття нових зв'язків і любовних зізнань. Осінній сонцеворот цього року припадає на 22 вересня.
Магія осіннього рівнодення: сьогодні подякуйте за все хороше і спечіть особливий пиріг
Осіннім сонцеворотом наші предки слов'яни називали астрономічну подію осіннього рівнодення. За їхніми уявленнями цього дня літнє сонце, яке вони називали Семиярилом, змінюється осіннім сонцем – Сивояром. Це "сезонні" імена бога весняного сонця Ярила. Давні слов'яни вважали, що влітку він стає всемеро сильнішим, а взимку – старим, сивим та мудрим.

Погляд астрономів та астрологів

В осінній сонцеворот Сонце перетинає небесний екватор і переходить з північної півкулі в південну. Цього дня земна вісь в займе вертикальне положення щодо Сонця, тривалість дня і ночі на всій Землі буде приблизно однаковою і дорівнюватиме 12 годинам. У день рівнодення Сонце сходить майже точно на сході і заходить майже точно на заході. Вересневе рівнодення є початком астрономічної осені в північній півкулі. Від завтра ніч буде довшою, ніж день - аж до наступного рівнодення, весняного.

Для астрологів цей прикметний ще й тим, що Сонце вступає в зодіакальний знак Терезів, символіка яких – баланс, гармонія, рівновага. Цей знак управляється Венерою і Сатурном. Планетарні енергії цього знаку спрямовані на гармонізацію любовних і сімейних стосунків.

День осіннього рівнодення – найвдаліший час для набуття нових зв'язків, корисних контактів – нових ділових партнерів, компаньйонів. Це час сприятливий для початку будь-якого спільного проекту, співпраці, для влаштування на роботу.

Також це сприятливий час для одруження, заручин, любовних зізнань. Відносини, закріплені в день осіннього рівнодення, гармонійні і довговічні. У цей день добре займатися творчою роботою – це найбільш сприятливий час для створення якогось шедевра.

Традиції

В давнину люди урочисто відзначали день осіннього рівнодення, знаючи, що зміни в природі відповідають і внутрішнім змінам. Свято символізувало збір врожаю і гармонію природи.

Традиційно наші слов'янські предки відзначали день осіннього рівнодення гуляннями та веселощами, готували різноманітні смачні страви, пекли пироги. Дякувати богам і Всесвіту за хороший урожай.

Вважалося, що з цього дня можна рвати горобину. Горобина шанувалася як уособлення сонця, енергії добра, благополуччя і здоров'я. Гілочки горобини як обереги розвішували по всьому дому, над вхідними дверима – для захисту дому, на кухні – для достатку в родині, в дитячій кімнаті – для здоров'я та гармонійного розвитку дітей, в спальні – для поліпшення стосунків між подружжям.

Ритуали на осіннє рівнодення

Подякуйте за все хороше, що у вас було в цьому році, за те, чого ви зуміли досягти, за всі позитивні моменти і радості, які надавали вам впевненості і сил для руху вперед. Навіть якщо вам довелося зіткнутися з труднощами, труднощі – цінний досвід, без якого неможливо побудувати світле майбутнє. Подякуйте всім, хто надавав допомогу, підтримував порадою, теплими словами. А тих, хто заподіяв вам біль – простіть і відпустіть, а разом з ними відпустіть всі свої образи.

Спечіть пиріг благополуччя. Для того, щоб наступний рік був багатим на врожай, приніс вам багато радості, любов і здоров'я у день осіннього рівнодення – спечіть пиріг. Це буде символізувати ваш достаток, благополуччя, любов і сімейне життя. Пиріг з капустою – символ грошової удачі, стабільних доходів в наступному році, пиріг з м'ясом символізуватиме успіх в кар'єрі, вдале рішення ділових питань, а пиріг з ягодами – сімейне благополуччя.

Залучайте любов. На осіннє рівнодення здійснюють ритуал, який допоможе в майбутньому році знайти любов. Ритуал полягає у створенні пари. Це означає, що якщо у вас є якийсь особистий предмет, потрібно придбати йому пару, тобто предмет для свого майбутнього обранця. Це може бути ще одна подушка, зубна щітка, рушник тощо.

Успіхів вам, гармонії, любові, достатку і щастя!



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: