Вхiд на сайт
Авторизацiя

Очільницю одного з факультетів УжНУ посадили під домашній арешт

На розгляді суду обвинувальний акт відносно декана факультету здоров’я людини місцевого вишу, якій прокуратурою області інкримінується вчинення корупційного злочину у сфері службової діяльності.

Очільницю одного з факультетів УжНУ посадили під домашній арешт


Про це повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Під час слухання, котре відбулося вчора у відкритому судовому засіданні, прокурором заявлено ряд клопотань: одне з них, спрямоване на відсторонення від посади згаданої викладачки, інше - на обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, строк дії якого минув на початку поточного місяця й свого часу не був продовжений органами досудового розслідування у відповідності кримінального процесуального законодавства.

Судом заслухано позиції сторін у справі відносно поданих державним обвинувачем клопотань. Відтак, заявлений прокурором ризик впливу обвинуваченої на свідків й потерпілих суд вважає необґрунтованими, позаяк основні процесуальні дії, в тому числі й допити вказаних учасників процесу вже були проведені в рамках досудового розслідування.

Більш того, правоохоронці в липні цього року вже зверталися до суду з клопотанням про відсторонення від посади очільниці згаданого факультету, проте ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду від 18.07.2016 у задоволенні такого - було відмовлено, а апеляційним судом Закарпатської області залишено зазначене рішення суду без змін. На вчорашньому судовому засіданні, нових належних доказів можливості незаконного впливу підсудної-викладачки на свідків прокурором не подано.

Тож, клопотання державного обвинувача про відсторонення обвинуваченої-викладачки від займаної посади декана факультету здоров'я суд не задовольнив.

Проте, задля виконання підсудною обов'язків та з метою дотримання належної процесуальної поведінки судом обрано обвинуваченій запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зрештою, справа судом призначена до розгляду по суті, наступного засідання зміст обвинувального акту, поданого відносно очільниці одного з факультетів місцевого ВУЗу, буде доведено прокурором до відома учасників процесу.

Нагадаємо, остання обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: