Вхiд на сайт
Авторизацiя

Бойкотуйте негідників: стало відомо, які продуктові мережі допомагають окупантам в Криму

Бойкотуйте негідників: стало відомо, які продуктові мережі допомагають окупантам в Криму
Європейські торгівельні мережі Metro та Auchan продовжують торгувати в Криму, обійшовши санкції ЄС. Це стало можливим завдяки "сірій зоні" та невизначеності відносин між компаніями та їхніми субпідрядниками. Про це повідомляють Патріоти України з покликанням на Reuters.

Паромом через порт в Керчі прибуває товар, розповідають люди, які займаються траспортуванням товарів. Водночас європейським компаніям заборонено вести справи з керівництвом парому і портом через санкції ЄС, введені проти Росії після анексії Криму.

В свою чергу Metro та Auchan заявили, що вони не порушують санкції, адже магазинами керують їхні російські філії, які не підпадають під дію санкцій ЄС. У порту Керчі кажуть, що порт контролює лише доставку товару, а не вантаж, тому запитання слід ставити оператору парома. Представник оператора сказав, що вони не мають контактів з Metro або Auchan, і він не знає, чи використовують вони паром.

Однак у відповідь на запит Reuters Metro і Auchan не заперечили інформацію про те, що їхні товари переправляють через Керченську протоку. Зокрема, представник Metro повідомив, що магазини в Криму керуються незалежними російськими організаціями та співробітниками, які не підпадають під дію санкцій ЄС.

"Metro повністю усвідомлює і притримується законів і правил ЄС, і, в цьому конкретному випадку застосовуваних санкцій", - повідомив він. Так само і представник Auchan заявив, що компанія завжди діє в рамках законів ЄС.

Як розповіли юристи, доставка товарів до Криму формально може перебувати у легальній "сірій зоні" режиму санкцій через те, що характер відносин між материнськими компаніями та підрядниками часто складно визначити. Важливо, що європейські санкції проти РФ не забороняють компаніям з ЄС вести бізнес у Криму, проте обмежують інвестиції та забороняють співпрацю з окремими установами, наприклад, з "Керченською паромною переправою" та "Керченським торговим портом".

Журналісти Reuters не знайшли жодних підтверджень того, що Metro чи Auchan платили цим організаціям. "Це проти духу санкцій. Проте за відсутності торговельного ембарго дуже складно розрізнити їх дотримання та недотримання", - заявило джерело у Єврокомісії. Речниця Єврокомісії Майя Косьянчич повідомила, що за дотримання обмежувальних заходів відповідають уряди країн-членів. Жодних коментарів не надав ні французький кабінет міністрів, ні міністерство економіки Німеччини, ні Бюро розслідування митних злочинів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: