Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стійкість інфекцій до антибіотиків буде вбивати по 10 мільйонів людей в рік

Стійкість інфекцій до антибіотиків, викликана імунітетом, що виробляється у мікроорганізмів, у найближчі десятиліття прийме все більш небезпечні масштаби. До 2050 року від виліковних раніше захворювань будуть гинути майже 10 млн осіб на рік, — попереджає Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Стійкість інфекцій до антибіотиків буде вбивати по 10 мільйонів людей в рік


«Це вже величезна проблема, але в найближчі десятиліття вона буде ускладнюватися. В деяких країнах вже є інфекції, які абсолютно не піддаються лікуванню. Наприклад, в деяких випадках, якщо людина захворіла на гонорею, вже не має значення, що вона буде робити, її неможливо вилікувати. Вже просто не існує таких медичних препаратів», – заява помічника гендиректора ВООЗ Кейдзі Фукуди.

Він звернув увагу, що існують «екстремальні різновиди туберкульозу та багатьох інших інфекційних захворювань, які по суті невиліковні».

Як пояснив Фукуда, це має загрозливі наслідки для людства. «Епідемія якого-небудь захворювання спочатку характеризується його різким поширенням, але потім проходить пік, і масштаби лиха знижуються. При стійкості до антибіотиків епідемія буде продовжувати рости і не буде знижуватися, поки ми не приймемо певні заходи», – зазначив учений.

Згідно з поточними оцінками ВООЗ, до 2050 року число жертв тих захворювань, які неможливо вилікувати внаслідок стійкості мікробів до антибіотиків, перевищить число померлих від раку.

«Це означає, що будуть гинути майже 10 млн людей від інфекцій, які більш невиліковні», – попередив Фукуда. За його словами, сукупні економічні втрати держав, спричинені витратами на лікування хворих, до середини століття можуть перевищити 100 трлн доларів.

21 вересня у Генеральній Асамблеї ООН відбудеться зустріч високого рівня з проблеми стійкості до антибіотиків. Її учасники обговорять шляхи реагування на цю зростаючу загрозу у сфері охорони здоров’я.

Стійкість до антибіотиків виникає природним чином, але неправильне та надмірне використання препаратів як в медицині, так і в сільському господарстві прискорює цей процес. В результаті все більше інфекцій, таких як пневмонія, туберкульоз і гонорея – все важче піддаються лікуванню, так як використовувані для цього антибіотики стають все менш ефективними.

За даними ВООЗ, щорічно в світі реєструється 480 тис. нових випадків захворювань на туберкульоз з множинною лікарською стійкістю. Крім того, у багатьох випадках протималярійні препарати або ліки проти ВІЛ/Сніду виявляються неефективними.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: