Вхiд на сайт
Авторизацiя

Усі ліжка реанімації лікарні Дніпра заповнені пораненими бійцями

Усі ліжка реанімації лікарні Дніпра заповнені пораненими бійцями
Через велику кількість поранених бійців у реанімації обласної клінічної лікарні імені Мечникова у Дніпрі закінчились вільні ліжка, повідомив головний лікар медзакладу Сергій Риженко.

«В реанімації Мечникова – тільки військові. Всі надійшли у вересні. «Перемир’я» продовжується – вільних ліжок не залишилось», – заявив Сергій Риженко.

Як уточнив головний лікар у коментарі Радіо Свобода, усі пацієнти реанімаційного відділення у тяжкому і вкрай тяжкому стані, деякі – підключені до апаратів штучного дихання. За даними лікаря, пацієнти надійшли з мінно-вибуховими пораненнями, яких зазнали на території Донецької області, зокрема поблизу Авдіївки і шахти Бутівка.

У лікарні імені Мечникова наголосили, що не можуть розголошувати інформацію про кількість пацієнтів.

Водночас, за інформацією з обласного військового шпиталю, в цьому закладі теж наразі перебуває велика кількість бійців – понад 250. Волонтери оголосили терміновий збір речей і харчів для шпиталю. Як повідомила координатор волонтерського центру закладу Олександра Каладжиєва, особлива потреба наразі – у свіжих овочах і фруктах.

В адміністрації військового шпиталю Радіо Свобода поінформували, що форс-мажору немає, цими вихідними до закладу доправили 12 військових із зони бойових дій на Донбасі.

Як зазначив заступник начальника шпиталю Сергій Бачинський, велика загальна кількість пацієнтів пояснюється тим, що в шпиталі відкрилися нові ліжко-місця, запрацювало одне з оновлених відділень, відтак військовослужбовці з патологіями, які раніше перебували на лікуванні в денному стаціонарі, отримали можливість цілодобового перебування в закладі.

Водночас Сергій Бачинський поінформував, що наразі в шпиталі лікують 18 бійців, які отримали бойові поранення на сході. Стан одного пацієнта, якому довелось зробити ампутацію кінцівки, стабільно тяжкий, він в реанімації.

Від початку бойових дій на Донбасі два лікувальних заклади Дніпра – лікарня імені Мечникова і військовий шпиталь – прийняли на лікування понад 10 тисяч поранених бійців.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: