Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прокуратура Закарпаття наполягає на проведенні службового розстеження в УжНУ

Звернення викладачів факультету здоров’я людини про факти тиску на них продовжують надходити до прокуратури

Прокуратура Закарпаття наполягає на проведенні службового розстеження в УжНУ


Прокуратура Закарпатської області наполягає на проведенні службового розстеження за фактами ймовірного тиску з боку декана факультету здоров’я людини ДВНЗ Ужгородського національного університету, яка є обвинуваченою у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, на викладачів УжНУ, частина з яких є свідками у кримінальному провадженні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що 8 липня працівниками прокуратури області, спільно з працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області, було викрито під час одержання хабара в розмірі 5 тис.грн. декана факультету здоров`я людини ДВНЗ «УжНУ» та її заступника, через яку декан і планувала отримати неправомірну вигоду.

За вказані кошти педагог обіцяла посприяти у невідрахуванні студента з безоплатної форми навчання, через нескладання ним літньої заліково-екзаменаційної сесії.

Дії декана наразі кваліфіковано за ч. 2 ст.15 - ч. 1 за ст. 368 КК України – закінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням свого службового становища. Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно декана факультету здоров`я людини ДВНЗ «УжНУ». На даний час обвинувальний акт у вищевказаному кримінальному провадженні перебуває на розгляді по суті в Ужгородському міськрайонному суді.

Ще у ході здійснення досудового розслідування вищевказаного кримінального провадження, у засобах масової інформації висвітлювались численні факти ймовірного неправомірного тиску зі сторони декана факультету здоров’я людини ДВНЗ Ужгородського національного університету на студентів та викладачів з метою схиляння їх до публічної підтримки її діяльності.

Водночас, до прокуратури Закарпатської області продовжують надходити звернення викладачів факультету здоров’я людини ДВНЗ Ужгородського національного університету про факти тиску на них.

Це дало підстави прокуратурі області звернутися до ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» щодо негайного проведення за вказаними фактами службового розстеження, а про його результат інформувати в найкоротші строки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попались на хабарі: на Закарпатті затримали декана УжНУ та його заступника


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: